Ubiće nas romantika. Sanjarski smo očekivali mnogo od derbija Romanije i Slavije, dobili tek mrvice. Malo je kriv zaista loš teren, ali ostali su nam i dužni igrači dva kluba za više poteza i uzbuđenja. Remi pred 400 gledalaca koji oba tima ostavlja u seriji bez poraza, domaće već petu utakmicu (treći „iks” u nizu), goste drugi meč.

FK Romanija – FK Slavija 0:0

Nismo puno toga vidjeli u prvom poluvremenu, tek poneki stidljiv udarac prema golu, ništa posebno. Djelovalo je da Slavija bolje stoji na terenu, a domaći su imali dosta problema u kreiranju igre. Ali i pored toga u 29. minutu Simanić propušta odličnu prilku da dovede Romaniju u vođstvo. Izašao je jedan na jedan sa Sirćom, uspješniji je bio čuvar mreže Slavije. U 43. minutu još jedna šansa za domaće: Rizvanović je lijepo prošao po desnoj strani i ubacio, lopta je stigla do Ojede koji šutira tik pored stative.

U nastavku je Romanija preuzela inicijativu ali Slavija je ta koja stvara šanse. Arbinja je prvo sa distance pokušao, blizu je bilo, a zatim propušta zicer kada iz dva pokušaja sa peterca ne uspjeva savladati Miloševića. U 83. minutu rezervista Govedarica je majstorski uposlio Križevca čiji šut brani golman domaćih Milošević.

Slijedi opsada gola na drugoj strani, a od najboljih šansi izdvajamo onu kada je šut Hodžića zaustavio Sirćo, a u nastavku Alešević izblokirao Vukovića. U sudijskoj nadoknadi bilježimo i pokušaj ojede, završilo je to preko gola.

Romanija: Milošević, Rizvanović, Kosorić, Pekić, Babić, Simanić, Radosavljević, Cicović, Wirekoh (57. Vuković), Hodžić (89. Radović), Ojeda

Slavija: Sirćo, Medić, Gojković, Beširević, Dabić (46. Alešević), Bjeloš (85. Avdalović), Križevac, Arbinja (78. Govedarica), Karić, Erić (90+ Popović), Tomić