Ako postoji fudbalski pakao, sudija Maksimović i njegovi pomoćnici su rezervisali svoje mjesto u njemu. Možda je najbolje izbušiti sve lopte i preorati stadione, jer danas je dotaknuto dno. BSK je ni kriv ni dužan pobijedio 2:1.

Ne treba ovako suđenje ekipi BSK-a, ne treba ni savezu, a pogotovo navijačima. Domaće pristalice su se danas iskreno smijale sudijskim odlukama iako su dosuđene u njihovu korist. BSK se danas ništa nije pitao jer je Famos bio bolji.

Bog će znati šta je Maksimović svirao kada je Hrkalo izašao sam pred golmana. Spriječio je čist gol. A kada nisu znali kako zaustaviti Famos, u 45. minutu ne diže se zastavica za ofsajd od tri metra, Perović ulazi u duel sa Rončevićem i Maksimović pokazuje na bijelu tačku. Bilo je elemenata za penal iako je Rončević prvi zahvatio loptu i dobio udarac u glavu. Perović sa penala (uz radovanje pomoćnika) odvodi BSK sa prednošću na odmor.

U drugom poluvremenu na terenu je postojao samo jedan tim: Famos. Hrkalo je u 54. minutu oduzeo loptu od štopera i izjednačio na 1:1. Peart izlazi sam pred golmana, Lazić ovog puta diže zastavicu. Ofsajda nije bilo. Prijetio je Famos šutevima Pearta i Vranešića ali su njihovi udarci bili blagi.

U 90. minutu Maksimović dosuđuje prekršaj na 25 metara. Perović šutira ali Rončević brani. U sudijskoj nadoknadi još jedan prekršaj za BSK iako nije bilo kontakta, i još bliže golu. Radulović efektno pogađa za nezasluženu pobjedu domaćih.

Treba dodati da je pored mnoštva žutih kartona igračima Famosa, Maksimović pokazao i crvene kartone na klupi: Vojvodiću, Terziću i Bjelošu.