Famos je danas došao do lagane pobjede protiv Kozare, uznemiravale su nas (ponovo) čudne bube pristigle iz obližnjih dvorišta, ali smo se potrudili da skeniramo nastupe Andalužana:

Rončević: 6,5 – Nešto manja ocjena jer se uspavao na „jedinici”. Jednom mu je prešla lopta preko noge, djelovao je nesigurno. Popraviće se, znamo.

Ćeha: 8 – Kapiten je u prvom dijelu trčao za jednom loptom pokušavajući da je spase, baš kao da je skupocjena vaza, omiljena njegovoj ženi. U drugom poluvremenu imao strašan roling, još po Naklu traže igrača Kozare.

Hadžibegović: 7 – Izenadio nas je lošim procjenama danas. Da li ga je stigao umor ili ustao na lijevu (u njegovom slučaju desnu) nogu, ali nije bio onaj na koga smo navikli.

Perović: 7 – U prvih petnaestak minuta bio čigra, kasnije pao. Vjerovatno od tereta učestvovanja u gotovo svim akcijama u prethodnim utakmicama. Potreban mu je odmor!

Blažić: 7 – Skromno, moglo znatno bolje. Kod postignutog gola mogao i asistirati umjesto gađati bliži ugao. „Neće taj dodati” riječi su čovjeka iz kluba, ne novnara SportEast-a, samo da se zna.

Tešanović: 6 – Ima Bogdo Pandžić, trči onako svaki dan. Možda da mu se bivši kapiten pridruži. Ili kakav KUD, skakutanje oko igrača ne donosi rezultat za klub. Niša lično ali…

Novković: 7 – Radio je poprilično na sredini, trčao dosta ali ništa „wow”. Možda bi nekad mogao oprobati svoj razorni šut.

Vranešić: 6 – Da nije postigao gol fasovao bi peticu. Izgledao nezainteresovan, prepotentan, imao na svaki potez saigrača nešto prigovoriti.

Nakagaki: 6, 5 – Izborio se za penal ali poslije trčao okolo bez cilja. Čini nam se da je u dubokoj depresiji, možda bi klub trebao da ga motiviše nekom haiku poezijom.

Jošikava: 9 – Kako Kota protivnike smota! Definitivno najbolja partija Japanca u dresu Famosa. Učestvovao kod penala i drugog gola, istrčao poput Bolta kada ga ruši Šćekić i dobija crveni. Odličan!

Bjeloš: 6 – Danas nas nije impresionirao. Slao je ulazio u šanse, djelovao odsutno. Ni blizu gola što mu je primarni zadatak.

Piše se pobjeda

Izmjene: Mitrašinović, Lalović, Škrba, Minić i pomoćni trener Kokot ušli da zabilježe nastup ako bude kakva premija.

Trener Šešlija: 7,5 – Devedeset minuta je dijelio konkretne savjete igračima, usmjeravao ih, malo na srpskom, malo na engleskom. Osjećao slabe tačke protivnika. Nešto zna.

Šešlija dijeli savjete