Krajem aprila procvjetala je japanska trešnja i kao da je nadahnula internacionalca iz zemlje izlazećeg sunca, Kotu Jošikavu, da danas potpuno dominira na terenu. Famos je lagano savladao Kozaru, a sve je riješeno već u prvom poluvremenu.

FK Famos – FK Kozara 3:1 (3:0)

Već pomenuti Famosov samuraj je poslao lijepu loptu zemljaku Nakagakiju koji je boren u kaznenon prostoru, pa sudiji Maziću nije preostalo ništa nego da pokaže na bijelu tačku. Siguran izvođać penala bio je Perović u 10. minutu.

Nije se Bog zna šta dešavalo na terenu sve do 34. minuta kada gosti u razmaku od šezdesetak sekundi imaju dvije kolosalne šanse. Prvo su se ušetali u šesnaesterac a šut blokira Tešanović, potom loš šut kroti Rončević.

U 37. minutu kazna: Jošikava je još jednom razbio odbranu Kozare, lopta je stigla na drugu stranu do Vranešića koji je smješta u mrežu za 2:0. Do kraja poluvremena još jedan pogodak domaćih. Blažić je lijwpo probio po desnoj strani, krenuo ka golu i šutirao u bliži golmanov ugao za visokih 3:0.

Kota Jošikava

Početkom drugog dijela gosti iz Gradiške ostaju sa igračem manje. Jošikava je sa boka kao vjetar ušao u sredinu a posljednji igrač Šćekić ga ruši na ivici 16 metara i ide na tuširanje. Slobodan udarac izveo je Hadžibegović i pogodio prečku. Probao je Jošikava kasnije da pogodi, lijepo je gađao suprotni ugao ali lopta odlazi pored gola.

Kozara postiže utješni pogodak minut prije kraja preko Čamdžića, vjerovatno najagilnijeg igrača tima iz Gradiške.

Kapiten Ćeha imao jedan roling, ostalo mu sa futsala

Famos: Rončević, Novković, Hadžibegović, Bjeloš (74. Mitrašinović), Vranešić (64. Lalović), Jošikava (80. Kokot), Perović (80. Škrba), Tešanović (64. Minić), Nakagaki, Blažić, Ćeha

Kozara: P. Glišić, Pliego (46. Pljevaljčić), Šćekić, Stojnić, Rudan, Malbašić (46. Veljkić), D. Glišić ( Matić), Babić, Sadiković (72. Komlenić (74. Blagojević), Čamdžić, Pepić