Sjećate li se bujice patetike od strane Aziza Turudije poslije naše objave o, u najmanju ruku, čudne finalne serije play off-a Prve futsal lige Republike Srpske između Doboja i Željeznice? Bilo je tu i uvreda, ne toliko od trenera kome „potkopavamo” dugogodišnju (dvogogodišnju) karijeru već od mlađanih pionirki posuđenih iz političke opcije, i definitivno zalutalih u futsal. I naravno, dežurnog istražnog inspektora kada je SportEast u pitanju, simpatičnog Fike koga Lale životom gura u područnom fudbalskom savezu mada tu ima i malo pravnih nedoumica (ali o tome ćemo podrobno pisati drugom prilikom), a koji je prilično umorio prstiće kucajući poruke svima koji imaju veze sa Trnovom a čitaju naš portal. A sve zbog napisane istine.

Urednik razapinjan na storijima

A potvrda istinosti onoga što smo objavili je nagrada vrijednija od zlata i naručenih lajkova koje je primjenjivala ekipica podno Treskavice. Pravda je spora ali dostižna, pa sada očekujemo i neko izvinjenje odgovornih iz KMF Željeznica, ne nama nego sportskoj javnosti koju su nevješto pokušali izmanipulisati. Vratićemo se malo na famoznu seriju.

Svako ko iole prati futsal (osim ostrašćene omladinke iz Trnova) unaprijed je znao kako Futsal klub Doboj nema ambiciju za plasman/povratak u Premijer ligu BiH. Nemali je broj Dobojlija nam je slao poruke da će konačni rezultat serije biti 3:1 u korist Željeznice. Obrazloženje da FC Doboj nema dvoranu i nedostatak sredstava mogao bi ga opravdati za nedostatak takmičarskog nagona. Ipak, nedugo zatim isti taj klub organizuje memorijalni turnir Borislav Topalović Pop na Stadionu sportskih igara, i to uz podršku grada Doboja. A na tom istom turniru učestvuje i KMF Željeznica. I neka, sport treba da veže ljude.

Ali gdje nestadoše oni „epski obračuni” i istorijski dueli? Gdje ispari neizvjesnost (protiv juniora Doboja) i navodna strepnja? Šta je bio razlog da iz KMF Željeznica jednostavno ne napišu: „Iskoristićemo to što FC Doboj ne ispoljava aspiracije za ulazak u viši rang i smatramo da mi imamo uslove i kvalitet za Premijer ligu“. Niko im ne bi rekao ni A zbog toga, ali se pribjeglo pogrešnim metodama zbog čega su mnogi Trnovljaci odustali od gledanja finalne serije. Čak su nekako predvidjeli i činjenicu da je njihov prijatelj Lale u našem radio magazinu indirektno najavio lagan ulazak Željeznice u Premijer ligu.

Ekipi Željeznice želimo mnogo sreće u Doboju, kao i na svim turnirima na kojima će učestvovati. Svakako im želimo usojeh i protiv najboljih klubova BiH u narednoj sezoni. Sli ih molimo da malo poboljšaju medijsku promociju. Izgleda da ovi što ih plaćaju ne rade baš najbolje.

Korišćene fotografije FK Željeznica