Još na tranzitu sam saputniku u automobilu rekao da imam neki čudan osjećaj kako će u finalu turnira na Koranu biti nešto što će zasjeniti borbu za trofej. Kako i zašto se ta misao pojavila, niti je racionalno objašnjivo a ne vjerujem ni da je vidovitost koju mi je u jednom od svojih kolumni nametnuo stariji kolega. Kako god, jedan detalj je ipak pokvario lijepu sportsku manifestaciju. Akter: isti onaj zbog koga smo prestali pratiti i izvještavati sa turnira u malom fudbalu.

Novinarska privilegija bila je spas od grada koji je iznenada počeo padati jer smo dobili mjesto u „loži”. A to što je u nagradnoj igri izvučena moja ulaznica i osvojena nagrada vožnja kvadom na Jahorini, čista je slučajnost mada je ekipa na maloj tribini imala i svoju verziju događaja. Odlična uvertira za neplanirano veče na Palama.

Meč za treće mjesto bio je otežan mokrim terenom a Kafe bar Locus za koji igraju Sokočani (a navijao sam za njih) slavila je rezultatom 6:5 protiv E-Sporta (igrao im Fiko, sada vam je jasnija moja navijačka opredjeljenost). Uslijedio je defile veterana FK Romanija, sada okupljena u registrovanom udruženju, a onda i revijalna utakmica veterana Romanije i Slavije u kojoj su Paljani bili bolji i pobijedili 2:1.

Na red je došlo veliko finale i dvije izuzetni dobre ekipe. Nemanja Knežević je u Kafe Pinkiju okupio paljanske futsalere pojačane Mršom i Bilićem iz GFC Sarajeva, dok je na drugoj strani bila Opština Kalinovik jača za Ikonića i Radovića sa Pala. Sudijski par bio je Miroslav Bjelica i Bojan Pejić, sa akcentom na ovog drugog kojise dokazao da je sklon lakrdijama. Tako i bi.

U prvom poluvremenu Kalinovik je mao bolje šanse ali je rezultat bio 1:1 na odmoru. Pinki se uozbiljio u nastavku i stigao do preokreta, ali na ne baš popularan način: sa penala. A dosuđen je od strane Pejića koji, prvo: duvao u pištaljku sa suprotne polovine terena, a drugo: nikako i nije iz tog ugla mogao vidjeti igranje rukom. Osim ako ima rendgenski pogled. Knežević je pogodio sa šest metara za vođstvo. Inspirisan na domaćem terenu Knežević u posljednjem sekundu meča još jednom trese mrežu i ovjerava pobjedu 3:1.

Nadam se da je Vladi Kovačeviću sada jasnije zašto sam mu prošle godine rekao da je angažovanjem Pejića napravio seoski turnir. Naravno, Nemanji i njegovim saigračima čestitamo osvajanje turnira, čestitke i za Kalinovik (mada je Avram griješio sa izmjenama). Pejić, e to je zločin koji traje.

Urednik portala SportEast koji i dalje ne shvata ko ovom skrnavitelju sporta dozvoljava da sudi.