Ne tako davno futsal sekcija u okviru Fudbalskog kluba Željeznica i portal SportEast imali su odličnu saradnju. Izvještavanje sa utakmica, komentarisanje direktnih prenosa, pa se čak urednik portala (Dalibor Trapara za ove koji se raspituju) hvatao mikrofona kao oficijelni spiker. Išlo se i na gostovanja… i sve to bez traženja NAKNADE. Lako se to može provjeriti kod predsjednika Miroslava Bjelice, uvjereni smo da će potvrditi.

Takođe, isti taj predsjednik je pomogao SportEast-u kada je zakupljen domen i izrađen sajt portala. I to je transparentno istaknuto banerom i iskazivanjem zahvalnosti. To se ne treba i ne smije zaboraviti. „Razlaz” je nastao na turniru u Trnovu zbog abnormmalnog dijeljenja pravde lica B.P. sa Sokoca i nedostatkom reakcije organizatora. E tada su na scenu stupile mlađane perjanice kluba sa svojim vizijama.

Kafansko tračanje, iznošenje neistina i patološka mržnja dvojca (valjda i sami znate o kome je riječ) koji ni sam između sebe nije našao balans, usmjerio je svu svoju negativnu energiju na naš portal. Ako je njima tako lakše, onda neka bude tako.

Zašto i kako su uspjeli uvući Aziza Turudiju u to bolesno kolo, ne znamo niti želimo istraživati. Tude je bio odličan igrač za koga se navijalo dok je igrao za Delije na Božićnom turniru, bio je majstor koga će teško ikada dostići ovi koji ga potpaljuju. Opet, ako je i njemu tako lakše, neka mu bude.

Kao da ne bi voljeli da Šćepo sa kojim se ispija jutarnja kafa, kumče Mina, Perke… sutra ukrste koplja sa GFC-om ili Radnikom. Voljeli bi i zaslužili su svojim igrama. Do finalne serije. I niko ih ne optužuje što je Doboj, iz ko zna kojih razloga, indolentno nastupio u seriji. Samo je istaknuto da se ovakva titula ne treba euforično slaviti kao onomad pobjeda nad drugoligašem Tangom u kupu.

Zbog repsekta prema Željeznici nismo ni objavljivali rezultat trening utakmice kada je Tango bukvalno demolirao Željeznicu, ostavili smo to u tajnosti da ne remetimo njihov pohod ka play off-u. Čiji su tada kompleksi radili?

Da ovu bespotrebnu mobilizaciju Trnova prema imaginarnon neprijatelju zaustavimo na vrijeme, zahvalićemo se svima koji su komentarisali prethodni post o Željeznici, i oprostiti sve ružne riječi. Pripisaćemo to adrenalinu. Kao. Želimo Željeznici mnogo uspjeha u narednom periodu, Azizu (koga blatimo cijelu karijeru!?) da posloži tim, pa čak želimo i gore pomenutom dvojcu da se do kraja takmiče ko će biti najuspješniji sportista Trnova ikada. Barem tako oni sami pričaju.

Sportski pozdrav.