Košarkaši Jahorine odigrali su večeras još jedan kontrolni meč u sklopu priprema za Prvu ligu Republike Srpske, a protivnik je bila ekipa Radničkog iz Goražda sa kojom su već imali utakmice odmah poslije okupljanja. Trener domaćih Vukoje nije mogao računati na centre Kovača i Baričanina zbog povreda, a i treća opcija na toj poziciji, Gutalj, imao je problema sa leđima ali se ipak našao u rosteru. Oko dvije stotine gledalaca moglo je uživati u utakmici sa mnogo lijepih poteza.

KK Jahorina – KK Radnički 105: 90

(31:28, 25:17, 25:15, 24:30)

Izuzetno efikasna prva četvrtina sa čak 59 poena u kojoj je Amerikanac u redovima Jahorine, May, bio raspoložen zabilježivši 16 poena uz sjajno zakucavanje. Isto je učinio i Gutalj, uz dobru igru V. Kusmuka u odbrani. U ekipi Radničkog Alikadić je postigao 12 poena.

Drugi period prolazi u egalu sve do same završnice, tačnije dva minuta do kraja, kada Jahorina pravi seriju 11:0 i pravi osjetnu razliku. Ponovo je May efektno zakucao, ovog puta pratio ga je istim potezom L. Kusmuk. Bilježimo i dvije serije Simića i Pečenice.

Nastavljena je serija domaćih i početkom drugog poluvremena sa tri poena L. Kusmuka. Nedugo zatim najljepši momenat na meču: fenomenalna asistencija Simića za Maya. Poslije četiri vezana poena L. Kusmuka Jahorina ide na + 23 (73:50) što je bila i najveća prednost na meču.

Posljednju četvrtinu gosti otvaraju serijom 7:0. Radnički je iskoristio slabije postavljanje odbrane Jahorine pa zaostatak smanjuje na -9 (88:79). Okiljević je, čini se, sa najviše smirenosti u završnici, dok goste i dalje nosi Alikadić koji trojkom smanjuje na -8 (95-87) na dva minuta do kraja. Simić preuzima odgovornost, prvo trojkom potom još jednom asistencijom, ovog puta za Okiljevića. Na sekundu do kraja Vukoje je na time out-u zadao akciju a realizovali su je Živković i V. Kusmuk, prvi je izveo loptu, drugi sa zvukom sirene pogodio za tri poena.

Jahorina: Živković, Simić 16, Rebić 9, Pavlović, V. Kusmuk 14, Pečenica 6, L. Kusmuk 15, May 22, Gutalj 7, Okiljević 16, Baričanin, Ćorsović

Radnički: Hodžić 8, Alikadić 31, Babajić 1, Sijerčić, Boissard 4, Šuša 7, Dizdarević 2, Šuša 5, Guhdija 8, Pilav 18, Rodney 6