U terminu koji je preran i za porodični ručak, košarakašice Igmana ugostile su Mladi Krajišnik iz Banja Luke u okviru prvog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine. Meč u kojem su Igmanke ušle sa nedovoljno energije, odigravši loše prvo poluvrijeme (očajna druga četvrtina) pa gošće nošene poenterski raspoloženom Jovanom Lukić zasluženo dolaze do trijumfa.

OKK Igman – ŽKK Mladi Krajišnik 64:72

(14:20, 5:19, 20:18, 25:15)

Gošće su krenule agresivnom odbranom što im je i donosilo rezultat. Primoravale su igračice Igmana na greške, i uz ukradene lopte Mladi Krajišnik je stigao do +10. Koliko toliko se Igman konsolidovao ulaskom Koffler pa je ova dionica završena sa podnošljivih 14:20.

Serija banjalučkog tima 10:0 u prvih četiri minuta drugog perioda potpuno je poremetila domaće koje nisu nalazile rješenje ni pod košem (postigle samo 5 poena) ni u odbrani. Na dva minuta do odmora Igmanke su bile na -20 (17:37), a sa tom razlikom se i otišlo u svlačionice.

Kritike Zorana Šehovca na pauzi su urodile plodom, ali samo za trenutak. Startovale su Igmanke angažvanije u prva tri minuta drugog poluvremena, i ubrzo se vratile lošoj navici gubljenja lopti i lagano primljenih poena. Zbog toga i -24 na semaforu (27:51). Smanjuje to Igman serijom 10:0, Kovač sa dvije vezane trojke, Milavica sa prvim poenima za novi klub i Šehovac.

Lukić bila enigma za odbranu

Tek u posljednjoj četvrtini zaigrale su domaće agresivno i uspjele popraviti igru što je nažalost bilo dovoljno samo za podnošljiv poraz.

Igman: Krajšumović 10, Rončević, Porović 7, Šehovac 21, Kovač 12, Vasković, Popović, Bjelica, Cincar, Koffler 10, Reljić, Milavica 4

Mladi Krajišnik: Krminac 5, Devura 12, Radić 11, Sirovina 11, Lukić 27, Babić 2, Mačkić 4, Romčević, Sljepčević, Radović