Najlošije poluvrijeme u istoriji Slavije, kratko i jasno. Minus od 25 poena razlike, igra bez žara, nemogući promašaji (Maran tri puta air ball), inferiorni u skoku. Lijevak koji je povukao naš tim u težak poraz u prvom kolu Prvenstva Bosne i Hercegovine. U epskoj pjesmi Malom Radojici su stavljali vatru na prsa, nije daleko od toga ni da je trener Slavije, Radojica, Petrić osjećao užasnu vrelinu u istom predjelu tijela.

KK Slavija – KK Bosna 48:80

(13:22, 9:25, 13:19, 13:14)

Samo u ovodnim minutama Slavija je bila ravnopravan protivnik, Bosna potom pravi seriju 10:0 i najavljuje u kom pravcu će ići ovaj meč. Promašaji na polaganjima, izgubljene lopte, anemičnost, karike koje su pucale u našem timu. Kapiten Damjanović tri promašaja iz igre, predvodnik koji je klonuo i povukao ostatak ekipe u bezdan.

Početkom druge četvrtine nova serija Bosne 10:0 i klub iz Sarajeva ide na +19. Nije polazilo ništa za rukom momcima u plavim dresovima, nije bilo lako ni treneru Petriću koji se preznojavao kraj klupe. Kako i ne bi, njegov tim je na poluvrijeme otišao sa 25 poena zaostatka.

Ni nešto agresivnija igra Slavije u nastavku nije bila plodonosna jer Bosna pravi još veću prednost od +34 (28:62). Utišala se publika koja je u velikom broju odazvala da podrži svoj tim. Jedino Sokolovi nisu prestajali sa pjesmom, mada vjerujemo ni njima nije bila prijatna slika sa parketa.

U posljednjoj četvrtini svi su čekali kraj agonije i priželjkivali da se barem spustimo ispod 30 razlike. Nismo uspjeli.

U pobjedničkoj ekipi najefikasniji su bili Božović sa 17, Ilić i Planinić sa po 14 poena, kod domaćih Maran i Elez bili jedini dvocifreni sa po 10 poena.

Hvala Duketu na fotografijama