Šok teraprije sa smjenom trenera su krajnji pokušaji da se svježom krvlju, i drugačijm metodama, razdrma posrnula ekipa. Milomir Šešlija je uspio ispuniti zadani cilj. Iako najavljen kao privremeno rješenje, postoje izgledi da Kane ostane šef stručnog štaba Famosa.

Šešlija je preuzeo vrelu klupu Andalužana poslije kraha u duelu sa Podrinjem i odlaska Drinjaka. Utakmicu sa Slobodom je preskočio (ne bi mu je ni računali, znate već zašto) i u 8 mečeva zabilježio je skor od 4 pobjede, jednog remija i 3 poraza. Trinaest bodova uz gol razliku 14:11. Dovoljno za opstanak Famosa u prvoligaškom društvu.

Šešlija poznaje mentalitet Azijaca

Nije Kane samo promijenio način vođenja i utakmica, bilo je rokada i u postavi. Najradikalniji potez je vraćanje Blažića na poziciju beka, promjena kapitena (Ćeha umjesto Tešanovića), forsiranje Nakagakija i Vranešića, ali i sklanjanje Škrbe iz tima. A ima naznaka da će se renoviranje tima iz Vojkovića nastaviti pod njegovom palicom.

Gostujući u Radio magazinu SportEast, Šešlija je rekao da je u Famos došao da pomogne, ali da će u slučaju ponude iz Azije otići. Rizik sa otvorenim ugovorom se isplatio, za sada ponuda sa Istoka nije stigla i Famos je Šešliji ponudio ugovor da i u narednoj sezoni vodi ekipu. Dobro obavješteni izvori iz kluba nam kažu da će se najvjerovatnije saradnja nastaviti. Sa klauzolom za odlazak u inostranstvo ili ne, vidjećemo.