Koliko sam ja srećan što imam nešto što čini rastanak teškim.” A.A. Milne

Dragan Macan s punim pravom može biti ponosan na generaciju 2010. Emotivni rastanak sa dječacima koje je trenirao godinama je prirodna stvar, svakodnevni treninzi, utakmice, putovanja na turnire, stvore se neraskidive veze koje rastanak učine teškim. Maca iskreno kaže:

Nije bilo lako. Bilo je suza, nedostatka riječi. Srodiš se sa dječacima, upoznaš ih do srži, sa svim manama i vrlinama. Kroz minut ti kroz glavu prođu svi momenti prvedeni sa njima. Poklonili su mi sat za uspomenu. Svakako ih ne mogu zaboraviti, želim samo da postanu dobri fudbaleri i još bolji ljudi“.

Rastanak

Macan je trenirao generaciju 2010. u SK Tempo da bi im se prije dvije godine pridružili vršnjaci iz ŠF Tango. U protekloj sezoni nastupali su u Kantonalnoj A ligi predpionira (sistem 8+1) i na kraju su zauzeli drugu poziciju iza FK Sarajevo. Plasman je mogao biti i bolji jer su bodovi izgubljeni zbog učestvovanja ekipe na turnirima u regionu. Ipak, i ovo je ogroman uspjeh.

Dječaci su sada stasali za nastupe u mlađim kategorijama fudbalskim klubovima, ova sjajna generacija će dalje znanje sticati u FK Slavija pod trenerskim nadzorom Bojana Kuljanina. Vjerujemo da će i dalje nizati uspješne rezultate, ali da će i Maca sa novom generacijom napraviti lijepu priču.

Generacija 2010: