Ekspedicija Glasinca otputovala je u Grad sunca na duel sa ekipom Akademca u dosta skromnom broju. Tek sedam igrača u protokolu pružilo je dobru partiju, nažalost bodoviu prvom kolu drugoligaškog Juga su izostali. Malo zbog sopstvenih, malo zbog sudijskih grešaka.

FK Akademac – FK Glasinac 5:4 (3:3)

Prvo poluvrijeme dosta sadržajno, a počelo je vođstvom Glasinca već u 3. minutu, strijelac je Ninković. Dva minuta kasnije Akademac izjednačuje preko Zečevića. U 10. minutu Sokočani golom Đerića ponovo vode, ali ovog puta je domaćoj ekipi bio potreban samo minut da poravna pogotkom Čečura. U 18. minutu vidjeli smo dva pogotka: Trebinjci preko Mandića prave preokret, Debelnogić izjednačuje.

Drugo poluvrijeme i situacija koja je ostavila u čudu sve prisutne u dvorani. Golman Akademca presjekao je loptu koja ima putanju prema autu, Đerić ga povlači za dres i dobija direktan crveni karton!? Domaći su to materijalizovali već poslije dva minuta kada mrežu trese Šešelj. Na plus dva i korak do pobjede Aksdemac stiže u 38. minutu golom Aćimovića.

Posljednji minut donosi još drame. Papić smanjuje rezultat, a na 13 sekundi do kraja Glasinac ima napad tri na dva, međutim sudija Berak ne pušta prednost već vraća prekršaj na centar igrališta. Akademac se odbranio i došao do prva tri boda, Glasinac definitivno ima za čim da žali.

Akademac: Miladinović, Aćimović, Belović, Šešelj, Zečević, Stepanović, Drapić, Rundić, Mandić, Lojović, Milojević, Janjoš, Milošević, Čečur

Glasinac: Budeša, Čolić, Ninković, Papić, Đerić, Čolaković, Debelnogić