KMF Tango će u nedjelju (19:00) gostovati u Novom Goraždu gdje će utakmicom protiv Radničkog započeti novu sezonu drugoligaškog Juga. O pripremama, atmosferi u klubu i ambicijama, govori nam čuvar mreže crveno-bijelih, Ivan Trifković:

Odradili smo prilično naporne pripreme, ali smo ojačali fizičku spremu. Mislim da će to biti, pored kvaliteta, naše najjače oružje u prvenstvu. Odigrali smo nekoliko jakih kontrolnih mečeva, uvidjeli gdje griješimo i popravljali te stvari na treninzima“.

Tango je izgleda krenuo uzlaznom putanjom?

Atmosfera je stvarno dobra. Veliki je broj igrača u klubu, imamo neku svoju priču i radimo u pozitivnom okruženju. Tu su i juniori od ove godine, polako se i oni „inficiraju” Tangom“.

Da li je vrh tabele primarni cilj?

Trudićemo se da u svakoj utakmici pobijedimo. Tako smo radili i prošle sezone, nažalost nismo imali dovoljno koncentracije u duelima sa Jahorinom. Zreliji smo i dva mjesta koja vode u baraž za prvu ligu čine se dostižnim“.

Prva utakmica je i najteža?

Svi su željni igre i motiv je na visokom nivou. Zato moramo biti maksimalno oprezni u duelu sa Radničkim. Favoriti smo ali samo ozbiljnim pristupom možemo do pobjede“.