Selo gori a baba se češlja. Tako bi najbolje opisali situaciju u drugoligaškom futsalu i odnos saveza prema ovoj ligi. Najniži rang iz kojeg se ne može ispasti, ali da se i te kako može i ispod dna, dokazuje se iz sezone u sezonu, iz kola u kolo.

Prehodnih sezona klubovi su se konstantno žalili na suđenje, a nije tajna da pojedini „ljudi u crnom” imaju pik na neke klubove. Bilo je policijskih intervencija, bokserskih egzibicija, nepravilnosti i neregularnosti na pretek. Fudbalski savez i sudijska organizacija ćute kao zaliveni. Zašto?

Bez ikakve namjere da omalovažavamo Futsal klub Radnički, iako Goca ima svoju teoriju zavjere po kojoj medijski magnati, u koje računa i nas (hvala joj na tome) rade protiv interesa ovog kluba, sinoćnje scene u Novom Goraždu, u duelu pomenutog kluba protiv Tanga, su antipropaganda ovog sporta. Sramota za ovo mjesto i za futsal.

U Kopačima semafor radi, na Kuli ne radi

Gostujuće ekipe su se već navikle na ledenu balon salu, a pohvalno je što su domaćini instalirali semafor. Poželjno je da delegati ponekad prate vrijeme na njemu jer to Nenad Božović sinoć nije radio. Suđenje je po običaju katastofalno jer je izgleda arbitrima poniženje dijeliti pravdu u ovom rangu.

Pogibeljne startove futsalera Radničkog tek sporadično sankcionisao je Nemanja Vujadin. Zaista čudi jer se radi o iskusnom sudiji. Vrijeme je trošio raspravljajući se sa golmanom domaće ekipe dok nije primjećivao u svojoj neposrednoj blizini prekršaje (najviše na Pušaru). Dozvolivši grubu igru poslao je ovu utakmicu u neželjenom pravcu.

Bezbjednost učesnika i posjetioca sportskih događaja, u normalnim okolnostima, morale bi biti prioritet. Komesar bezbjednosti u Novom Goraždu pogrešno je shvatio svoju ulogu pa je suvišnim komentarima i dobacivanjem gostujućim simpatizerima samo podgrijavao već uzavrelu atmosferu.

Nasrtaji pojedinih huligana na gostujuće navijače na tribini su nekako smireni, ali ulazak na teren domaćag navijača i „civilizovane” sugestije sudiji Miroslavu Bjelici su skandal! Zašto delegat i arbitri nisu prekinuli meč i ispraznili tribine? Sumnjamo da je uspavani delegat uopšte to spomenuo u zapisniku. Povrijeđena su pravila igre, ukaljan dignitet sudija, narušena bezbjednost.

Lokalna policija se poslije meča svojski trudila da krivicu prebaci na goste uz zaklinjanje u majku da nije bilo incidenata. Tek nakon pokazanog snimka konsatovali su da je navijač ušao SAMO METAR u teren.

Izgleda je cilj ove lige da se finansijski nagrade sudije i delegati, nivo dijeljenja pravde se ne razmatra. Klubovi su prinuđeni da zbog ljubavi prema futsalu troše novac, vrijeme i živce, uz povremeno spašavanje žive glave. Napominjemo da je ovo 21. vijek. Pa neka nam je Bog na pomoći.