U Press sali SRC Slavija danas je održana konferencija za medije KMF Tango. Moderator je bio bard sportskog novinarstva Bojan Govedarica, koji se aktivno uključio u rad ovog futsal kluba, a prisutnim novinarama obratili su se šef stručnog štaba Tanga, Mirko Čampara, te igrači iz juniorske selekcije Stefan Vučinić i Vuk Lakić.

Govedarica „pocrvenio”

Čampara je obraćanje započeo sa humanitarnom akcijom Tanga:

Pokrenuli smo akciju kojom će se prikupljati sredstva za one kojima je pomoć potrebna. Pred prvu domaću utakmicu pustićemo u prodaju paket koji sadrži sezonsku kartu za seniorsku i juniorsku selekciju i majicu sa motivima našeg kluba. Cijena kompleta je 100 konvertibilnih maraka, a od svakog prodatog 20 maraka će ići u humanitarni fond“.

Trener Tanga nastavio je pričom o ciljevima kluba:

Prošli smo put od opstanka kluba do stabilizacije, pa do visokih ambicija. Za razliku od prethodnih sezona, pred ovu smo odradili trenažni proces i ne krijemo da tražimo svoje mjesto među prve dvije ekipe koje vode u baraž. Kada je juniorska selekcija u pitanju, ona će nastupati u Premijer U19 futsal ligi BiH, i ovi momci su zalog za budućnost Tanga. Od njih želimo da stasaju u nosioce igre prvog tima, za koji su već upisali nastupe“.

Čampara

Stefan Vučinić je već nastupao u juniorskoj Premijer ligi u dresu GFC Sarajevo:

Liga je kvalitetna, igra se dobar futsal i nadam se da će biti dobrih utakmica. Mi imamo mladu ekipu i moraćemo mnogo učiti. Cilj nam je sredina tabele i skupljanje iskustva“.

Govorio je i Vuk Lakić, golman juniorkog tima:

U futsal sam tek sad ušao i zavolio ga. Do sada sam igrao samo veliki fudbal i ovo je za mene izazov koji želim savladati. Premijer liga je velika stvar za sve nas i potrudićemo se da se predstavimo u najboljem svjetlu. Neće biti lako, protivnici imaju više iskustva u ovom rangu, ali nestrpljivo čekamo prvi meč“.

Vučinić i Lakić

Postavili smo pitanje treneru Čampari o porazu u Novom Goraždu u prvom kolu Druge lige Republike Srpske, grupa Jug, i koliko će to uticati na nastavak sezone?

Na kraju visok poraz jer smo igrali sa viškom u želji da izjednačimo, a to je uvijek rizik. Imali so vođstvo od 2:0, potom 3:2 i 4:3, ali smo potcijenili Radničkog koji je imao veću želju. U narednom kolu nećeno igrati jer smo izašli u susret Akademcu i odgodili duel, tako da nam je sljedeća utakmica u Foči. Do tada imamo dovoljno vremena da poradimo na sebi“.

Čampara je spomenuo povrede usljed grube igre protivnika:

Možda ne bih trebao reći ovo jer rizikujem kaznu od saveza, ali natečeni zglobovi Purkovića i Miloševića me tjeraju na to. Ne tražim alibi za poraz, ali savez i sudije bi trebali obratiti više pažnje na zdravlje igrača. Ovo je jedna lijepa igra, rezervisana za majstorije. Razumijem motiv domaće ekipe ali smatram da je sudijski par dozvolio grublju igru i brutalne startove. To ne treba raditi bez obzira koja je ekipa u pitanju“.

Osvrnuo se i na nemile scene na tribinama:

Nedopustivo je da navijači ulaze na teren i raspravljaju se sa sudijama. Bila je naelektrisana atmosfera od samog starta, i ne razumijem zašto jer mi svaku ekipu dočekamo domaćinski, što mogu potvrditi svi klubovi, pa čak i oni koji nam ne uzvrate istom mjerom. Na tribinama je bio i naš maloljetni igrač Lakić, zaista je bilo tešk sa terena iskontrolisati sitiaciju i zaštititi ga. Ponavljam, rizikujem kaznu od saveza ali apelujem na njega da se posveti ovom divnom sportu i omogući da ljudi uživaju u njemu. Tango je brend koji je promovisao zdrav futsal i to će raditi i u budućnosti. Očekujemo isto i od drugih“.