U 12. kolu Omladinske lige BiH, grupa Centar 1, u Vogošći su se sastale kadetske i juniorske selekcije Unisa i Famosa. Po kiši i hladnom vremenu domaći su ostvarili obje pobjede, iako je Famos, pogotovo kadetska selekcija, bio ravnopravan, ako ne i bolji protivnik na terenu.

Kadeti: FK Unis – FK Famos 2:1 (0:1)

Famos je u potpunosti kontrolisao igru u prvom poluvremenu i do vođstva došao u 21. minutu kada Radovanović poslije prekida koristi dobijenu loptu i šalje je u mrežu. Imali su izabranici Zorana Kokota još tri stoprocentne šanse koje ne koriste, a nepisano fudbalsko pravilo kaznilo je Famos u drugom poluvremenu.

Unis do izjednačenja dolazi u 66. minutu kada Stomornjak koristi neodlučnost Radovanovića, ali i loše postavljenog Balića i lobom postiže pogodak. Do potpunog preokreta i pobjede Unis stiže u 79. minutu. Lopta se dugo odbijala u petercu bez prave intervencije odbrane Famosa pa Sulejmanović ma priliku za šut iz kojeg postiže pobjedonosni gol. Bio je to period potpunog „gašenja” Famosa koji se ponavlja iz utakmice u utakmicu, i za koje Kokot, kako sam kaže, ne može naći uzrok ali ni rješenje.

Unis: Čavčić, Mehanović, Halać, Čirak, Sulejmanović, Kulenović, Hasović, Mujić, Žunić, Stomornjak, Sejdić (61. Kljaho)

Famos: Balić, Tomašević, Radovanović, Tomić, Remić, Vasković, Kovač, Majmunović, Močević (70. Knežević), Trapara, Samardžija

Juniori: FK Unis – FK Famos 1:0 (0:0)

Inicijativa Famosa u prvom dijelu u kojem Tomašević ima priliku jedan na jedan ali prerano upućuje šut. U nastavku Famos prijeti preko Buljevića poslije kornera. Svoju prvu priliku Unis koristi u 50. minutu za vođstvo. Sejdić je dobio mnogo prostora, kreće prema golu i savladava Lakića.

Krenuo je Famos po izjednačenje ali udarci Topalovića sa ivice šesnaesterca i Vukadina odlaze preko gola. Na drugoj strani šut Bošnjaka završio je na stativi.

Unis: Hiroš, I. Hodžić, Bošnjak, Tatlić, Suljkić, Abaz, Atlić, F. Hodžić, Sejdić, A. Bjelić, R. Bjelić

Famos: Lakić, Brezo (Šikuljak), Vukadin, Tomašević, Ančić, Samouković, Mičić, Vujadin, Gavrilović, Buljević, Topalović