Dva gostovanja su pokazala da nešto ne štima u igri Andalužana van Vojkovića. Bermudski/prnjavorski trougao u koji je Famos upao i primio dva brza gola, ponovio se i u Banja Luci protiv Želje. Ovaj drugi pad u bezdan je još bolniji jer je prokockano vođstvo.

Kući je savladana Drina, sasvim pristojna prvoligaška ekipa, i nije Famos briljirao ali je pokazao da može igrati i nadigrati rivale u ovom rangu.

Rudar

Naredni protivnik koji stiže na SRC Istočna Ilidža je prijedorski Rudar. Dojučerašnji premijerligaš koji je prvenstvo neslavno otvorio gostovanjem Krupi i porazom 0:4. Uslijedila su dva vezana trijumfa, kući protiv Laktaša 2:1 i u Derenti protiv Tekstilca 2:0. U 4. kolu su na svom stadionu remizirali sa Sutjeskom 1:1.

Rudar je prvoligaško putešestvije započeo sa novim šefom stručnog štaba, Zoranom Bujićem. Sačuvan je kostur tima a stigla su i pojačanja od kojih su, bar nama, najinteresantniji stranci: kolumbijski golman William Orlando Arias Berudez, meksički štoper Alexandro Nascimento Soarez, belgijski ofanzivac Mohamed Camar Keita i Joan Cervos iz Andore, po vokaciji lijevi bek.

U Prijedor su došliDemonjić i Kojić iz ekipe Simm-bau, te njemački državljanin Ensar Imamagić. Prvom timu je priključeno nekoliko juniora i igrača koji su se kalili u drugim klubovima.

Famosov pristup meču mora biti maksimalno koncentrisan i motivisan, za bodove treba rudarski zapeti protiv Rudara koji je pokazao da je opasan protiv timova koji neće biti u top 4.