Slavija je startovala u prvenstvu kao dobri duh koji ispunjava želje navijača. Sedam bodova iz tri kola povećalo je apetite Sokolova. Slijedi gostovanje Omarskoj, tabela i rezultati protivnika djeluju kao lak zalogaj ali oprez je potreban da bi se došlo do pozitivnog ishoda.

Omarska je užasno izgledala u pripremnom periodu iako je sačuvala tim iz prošle sezone. Loša forma je nastavljena i u prvenstvu koja je donijela tri poraza na startu. Kući su izgubili od Zvijezde 09 minimalcem 0:1, potom petica u Janji od Podrinja 1:5 (otpušten trener Vuleta) i poraz na svom terenu od Slobode iz Novog Grada 1:3.

Činilo se da je dno tabele zagarantovano a onda je savladana Modriča u gostima golom Rastoke, pojačanja pristiglog iz TOŠK-a.

Trijumf Omarske u Modriči

Povratak samopuzdanja pred duel sa klubom iz našeg grada nam baš i nije drag, isto misli i Regoje, strateg Slavije, koji je u izjavi za Radio magazin SportEast rekao da Omarsku treba shvatiti ozbiljno i da, uz respekt prema protivniku, Slavija mora nametnuti svoj stil igre.

Zvanična stranica FK Omarske je izuzetno zanimljiva i aktivna (imaju respektabilan klupski sajt) i vjerovatno ćemo biti u prilici pratiti prenos utakmice.

U prošlom prvenstvu Slavija je u gostima remizirala sa Omarskom 0:0, dok je u Istočnom Sarajevu pobijedila 2:1.