Furiozan start sokolačke Blaugrane u drugoligaškom istoku donio je lidersku poziciju i sedam bodova iz tri kola. Od toga dva gostovanja na kojima je Glasinac ostvario pobjedu i remi (prošle sezone samo tri boda iz Milića). Sve je to povod da pitamo šefa stručnog štaba Glasinca, Ognjena Kreštalicu o prvim utiscima.

„Pokazalo se da kada igramo kompletni možemo osvajati bodove i na strani. Prošle sezone smo imali dosta problema sa selektiranjem tima kada su gostujuće utakmice u pitanju, na početku ove situacija je nešto bolja pa je i rezultat evidentan. Start prvenstva je samo izbacio kvalitet koji Glasinac posjeduje i nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu”.

Stadion Bara – FK Glasinac

Slijedi gostovanje neugodnom Veležu u Nevesinju.

„E tu se vraćamo na staru boljku. Neću imati cijeli tim na raspolaganju za meč ali vjerujem da će momci koji budu igrali dati sve od sebe da ostvarimo povoljan rezultat. Velež je iskusna ekipa ali i mi tražimo svoju šansu”.

Rezultatski uspjesi „izbacili” su Glasinac na čelo tabele. Da li se to poklapa sa ambicijama kluba?

„Naš stav je da vrebamo iz drugog plana i ako nam se otvori put ka vrhu da to iskoristimo. Ima mnogo dobrih ekipa koje možda nisu započele prvenstvo ali će se vremenom stabilizovati i krenuti ka vrhu tabele. Opet, mi vjerujemo u sebe, respektovaćemo sve timove ali spremni da se nadigravamo sa svima”.

Neđo Šuka je nastavio golgetersku formu i u prva tri meča postigao pet golova. Koja je tajna njegovih puteva ga mreži?

„Suvišno je pričati o njemu. Neđo je igrač koji može igrati bez problema u višim rangovima. Ima nevjerovatan osjećaj za gol i neizostavan je šraf ekipe. I kada nam ne ide kako treba, nađe se na pravom mjestu i pogura tim. Lično vjerujem da će ove sezone prevazići dosadašnje mogućnosti kada je realizacija u pitanju”.