Ne može se o Vladimiru Drinjaku govoriti frazom da je „vojnik kluba”, jednostavno on je sinonim za klub iz Vojkovića. Godine rada na klupi, stvorena hemija, pa i rezultati ako hoćete. Količina potrošene energije na stadionu ispod Igmana je nemjerljiva.

A sve glasnije se priča o nezadovoljstvu dijela uprave radom šefa stručnog štaba Famosa. Već se bacaju udice trenerima, ispituju se njihove ambicije, kuju se planovi po tamnim ćoškovima kancelarija.

Vladimir Drinjak

Imao je Drinjak loših poteza u nedavno završenoj polusezoni, pa SportEast je jedini pisao o tome, čak i po cijenu da se Drica ne pozdravlja sa urednikom u pojedinim vremenskim intervalima. Ali breme odgovornosti za skromne rezultate i seriju od devet mečeva bez pobjede trebali bi podjeliti svi u klubu. Pogotovo oni koji su pred start sezone isticali svoje zasluge za Famosov rast.

Ušao je Drinjak u prvoligaško društvo sa malim brojem pojačanja, slijepo vjerujući u prošlosezonski kadar koji je djelovao snažno u drugoligaškom istoku. Shvatio je svoju grešku kada je fizička indisponiranost njegovih igrača naspram protivnika izašla na vidjelo. Neefikasnost kao zla kob se nadovezala na neiskustvo pa ipak…

Famos je i sa ovim rosterom u kojem prvotimci mijenjaju smjene da bi mogli igrati, ili da izlaze iz igre u 60. minutu da bi stigli na posao, uspio osvojiti 15 bodova. Ko je bio spreman garantovati da bi mogao više i bolje? I da li bi proživljavao svaku utakmicu kao Drinjak?

Drica mjeri godine provedene u klubu

Sportski i finansijski sektori kluba takođe snose svoj dio krivice. Ili će se, kao što se to inače radi u našoj kotlini, žrtvovati trener za „pozitivni šok”?

Kako god se završi, po ko zna koja epizoda sapunice u Vojkovićima, Drinjak će pratiti linijskog sudiju, bilo pokraj klupe ili na tribinama, i prkositi aritmiji. Nismo sigurni za ove koji odlučuju da su toliko posvećeni onom parčetu zelene površine.