Paljanska dvorana Peki biće sutra (18:00) poprište duela ljutih rivala, Jahorine i Tanga. Susret osmine finala Futsal kupa Republike Srpske biće prilika za oba tima da zaliječe rane zbog skromnih rezultata u drugoligaškom Jugu.

Nisu odnosi dva kluba u najbolji, bilo je tu svega, više okolo nego na samom terenu, stvoren je rivalitet koji obećava napet meč, nebitno o kom takmičenju se radi. Kup je nepredvidiv pa je tako pretprošle sezone drugoligaš Tango eliminisao prvoligaša Jahorinu i zaustavljen je tek u četvrtfinalu u Prijedoru.

Jahorina je imala problema na početku prvenstva, nisu bili kompletni pa je i učinak od 13 bodova premalo za Paljane. U kupu su eliminisali prvoligaša Željeznicu i priželjkivali Tango. Imaju najboljeg strijelca lige Košarca sa 15 golova, koji nosi ekipu i uzdaju se u još jednu njegovu dobru partiju.

Tango je u prvenstvu vezao triporaza i „potrudio se” da se udalji od dva mjesta koja vode u baraž. U kupu su uspješniji pa su izbacili Glasinac i Kalinovik. Vjerovatno će Čampara izvesti kombinovani sastav kao i u prethodna dva meča kupa, pa bi neko od juniora mogao ukrasti par minuta slave.