Izgleda portal SportEast postaje Kalimero koji uporno viče „Nepravda“. Ulazimo u klinč sa jakom organizacijom, Fudbalskim savezom Republike Srpske, zbog sudijskih lakrdija u Drugoj futsal ligi Republike Srpske, grupa Jug. Svjedočili smo nadrealnim scenama u Trebinju kada je Popović, uz kolegu Vukovića, gurao svoje dojučerašnje saigrače na meču Zahumlje -Tango. Žalio se klub iz Istočnog Sarajeva, srećom postojao je snimak, pa je Komitet za futsal predložio kazne za arbitre.

Snimka iz Rudog nema pa je vapaj KMF Medicinski fakultet krik očaja na nepravdu doživljenu na meču koji su izgubili 6:8. Fočaci su se oglasili kratkim zvaničnim saopštenjem:

Nezadovoljni suđenjem u dosadašnjem dijelu sezone, a što je kulminiralo mešetarenjem sudijske trojke u prošloj utakmici, primorani smo snimati svaku gostujuću utakmicu!

Na našem You Tube kanalu imate JAVNO svaku domaću utakmicu, a od sada ćete moći pregledati i gostujuće utakmice.

Nemamo cilj da se borimo sa vjetrenjačama već da ravnopravno učestvujemo u ovom takmičenju , i jedino što tražimo je apsolutno fer suđenje“.

Lice poznato od ranije

Meč u Rudom su sudili Bojan Pejić (prečesto sudi tamo), Nikola Tešanović i Uroš Jugović.

Iz pouzdanih izvora znamo da predsjednik saveza Vico Zeljković nije ljubitelj futsala. Zato apelujemo na njega da se formira zasebni Futsal savez sa adekvatnim funkcionerima sa znanjem i ljubavi prema ovom sportu. Takođe, potrebna je edukacija sudija koji bi dijelili pravdu isključivo u futsalu.

Stop nasilju nad futsalom!