„Zakuvalo” se u finišu sezone Druge futsal lige Republike Srpske, grupa Jug, za drugu poziciju koja vodi u baraž bore se tri tima i u posljednja tri kola biće zanimljivo ispratiti šta će se sve izdešavati na i izvan terena. Ko će se pridružiti Akademcu u doigravanju, kome će se poklopiti rezultati, ko će imati najviše koncentracije, ispratićemo sa nestrpljenjem. Ono što nas očekuje ovog vikenda je 20. kolo, donosimo vam parove:

Tabela FSRS

KMF Kalinovik – FK Višegrad (subota 18:00)

Loša izdanja u „proljećnom” dijelu sezone Kalinovik je popravio epskom pobjedom u Trebinju protiv Zahumlja. Sada čekaju njihov kiks jer imaju bolji skor u međusobnim susretima, ali naravno moraju dobiti sve tri utakmice do kraja. Energija i samopuzdanje su vraćeni, Macan i „družina” spremni su za naredni duel. Višegrad je u finišu utakmice napravio preokret protiv Tanga i po drugi put ga savladao u prvenstvu. Imaju fizički spremnu i motivisanu ekipu, a imaju i mladog Vukotića koji briljira, doduše samo na društvenim mrežama. Sigurno je da neće doći na izlet u Vojkoviće.

FK Akademac – KMF Jahorina (nedjelja 16:30)

Trebinjci su i više nego zasluženo osvojili prvo mjesto Juga osvojivši 48 bodova. Strašnom serijm od 15 uzastopnih pobjeda ostavili su svoje pratioce iza sebe i treba vjerovati da, i pored obezbjeđivanja baraža, neće pokvariti utisak u preostalim mečevima. Jahorina je bila „izgubljen slučaj” ali se sa pet vezanih trijumfa u potpunosti vratila u igru. Meč u Trebinju je „finale” u kojem moraju pokazati karakter. Sa tri boda učiniće mnogo.

KMF Tango – FK Glasinac (nedjelja 19:00)

Užasna sezona za Čamparinu ekipu u kojoj je zabilježeno čak 9 poraza. Visoke ambicije su se stropoštale na pod kao kula od karata, i do kraja imaju priliku koliko -toliko popraviti stvari. Protiv Sokočana su favoriti, trebali bi ovaj meč iskoristiti kao pripremu za polufinale Kupa Srpske, što je i jedina njihova svijetla tačka u 2023/2024. Glasinac je na začelju tabele beton lige i sreća pa nema ranga ispod (za sada). Loša sezona, za zaborav, u kojoj je na djelu smjena generacija. Svoj prvi trijumf u sezoni od ukupno dva, ostvarili su upravo protiv Tanga. Uspješniji su bili i na turnirima, tu leži nada da mogu ponovo iznenaditi.

KMF Medicinski fakultet – FK Rudo (nedjelja 19:30)

Od naredne sezone Medicinari kreću u reorganizaciju kluba i vidjećemo kako i kom sastavu će igrati. Sada im je prioritet privesti prvenstvo kraju sa što boljim učinkom od trenutnih 19 osvojenih bodova. I Rudo najavljuje pojačanja za 2024/2025, a ovu sezonu su solidno odigrali za jednog debitanta. Trijumf u Foči dodatno bi uljepšao sliku.

FK Radnički – FK Zahumlje (nedjelja 21:00)

Novo Goražde će biti poprište bitke za bodove i za čist obraz. Radnički je već rušio favorite na svom „parketu” a sada su sve oči uprte u njih uoči meča sa Zahumljem kome bukvalno gori pod nogama. Da li će Milović nastaviti golgetersku rapsodiju i da li će Đurđević i dalje biti hiperaktivan? Vjerujemo da hoće. Zahumlje je sa dva vezana poraza uništilo sve što je stvorilo. Lagani ulazak u baraž pretvorio se u strepnju, pa će pod pritiskom igrati u Kopačima. U glavi im je i gradski derbi sa Akademcom koji će biti više od futsala. Da li će braća Andrić izdržati?