Fudbalska sezona se bliži kraju, a mi se pripremamo za izbor najboljih sportista Istočnog Sarajeva koje ćemo proglasiti najuspješnijim i uručiti im plakete na rođendanu našeg portala 4. Juna. Naš žiri sastavljen od sportskih novinara predlaže tri kandidata, ali i naši čitaoci mogu dati svoje prijedloge. Naši kandidati su:

Darko Hrkalo (FK Famos) – Gotovo neprimjetno je ušao u tim iz Vojkovića, isoristio pruženu šansu i nevjerovatno bljesnuo u prvoj seniorskoj sezoni. Zaradio je povjerenje Darka Vojvodića a odužio se fenomenalnim nastupima u kojima je postigao 5 golova. Biser fudbala Istočnog Sarajeva pred kojim je obećavajuća karijera.

Stefan Arbinja (FK Slavija) – U turbulentoj sezoni Sokolova malo toga je pozitivnog za izdvojiti. Ali mora se poštovati neupitna želja i borbenost Arbe. Nije ga htio gol ali je izgarao na terenu, grizao svaku loptu (čak i glavom išao na krampone protivnika). Na kraju je uspio postići 7 pogodaka što ga čni najboljim strijelcem ekipe.

Borisav Cicović (FK Romanija) – Jedan od onih koji je najbolje odgovorio na prvoligaške zadatke Vučice. Gospodario je lijevim bokom, a osim defanzive često je išao u napad. Svojim patentiranim prodorima dijelio je asistencije ili izborio najstrože kazne za svoj tim. Uspio je postići 3 gola.