Mnogo bure izazvala je utakmica 32. kola Prve lige Republike Srpske između Famosa i Alfa Modriče. Rezultat 1:1 pokrenuo je lavinu teorija zavjere o „puštanju” gostiju, kojima realno jedan osvojen bod ne znači mnogo u borbi za opstanak, pa su se u kafanskim terevenkama tražili krivci. Zlu kob da bude rođen pod nesrećnom zvijezdom Marko Marković nosi kroz karijeru kao vreću kamenja, a na njegov loš/lud dan nadovezale su se neoprezna intrvencija i (ne)namjerna greška delegata koje su mu još jače utisnule žig krivice na čelo. A šta se zapravo desilo?

Gosti su poveli 27. minutu kada je Salvador Pliego glavom šutirao ka golu a lopta se od Markovića odbila u mrežu. U Evropi se ti golovi pripisuju igraču ekipe koja je bila u napadu, kod nas izgleda ne, pa je crv sumnje nepravedno počeo gristi po Maretovom dresu. Osjetio je Darko Vojvodić kako je defanzivcu „spao lanac” i poslije jednog rizičnog starta odlučio se za ne baš popularan potez: izvršio je izmjenu u 38. minutu prvog poluvremena i umjesto Markovića uveo Lazića.

Marković (Foto: FK Famos)

Imenjak i preimenjak nekadašnjeg voditelja kultne emisije „Indirekt” demonstrativno je napustio teren i ljutito bacio dres kraj klupe zbog čega je dobio i žuti karton. A onda na čuđenje svih preskočio ogradu i kroz Vojkoviće krenuo zaobilaznim putem ka svlačionici. I pored ostalih dešavanja na terenu, pa čak i gola Famosa, to oponašanje Sergeja Bubke bio je najupečatljiviji momenat meča.

Kakva će biti sudbina Markovića u Famosu, ne možemo predvidjeti. Možemo žaliti samo zbog njegovog kvaliteta kojeg (pre)često zasjene potpuno lude stvari svojstvene samo njemu. A da je kriv, definitivno ne vjerujemo u to. Jednostavno se fudbalski život igra sa njim i to je to.