Famos i Romanija odigrali su i drugu međusobnu pripremnu utakmicu, a početak meča prolongiran je pola sata zbog subjektivnog osjećaja da je u pitanju prvenstvo Saudijske Arabije. Visoka temperatura i prejako sunce stvarali su mnogo problema igračima koji su se ipak potrudili da nam ponude dobar fudbal. Ritam igre je bio na zavidnom nivou, dosta duela i adrenalina, povremeno i preko granice pa je sudija Tešanović imao pune ruke posla.

FK Famos – FK Romanija 1:1 (1:0)

U prvom poluvremenu domaći su djelovali bolje na terenu. Vojvodić je poslije meča rekao da je zadovoljan pas igrom i kontrolom lopte, kao i kretanjem igrača. Danilović se pokazao kao pravo osvježenje na poziciji zadnjeg veznog, nešto sa čim je Famos kuburio prošle sezone. Iznosio je loptu, razogravao sagirače. Argentinac Abrego je često izlazio naprijed, bilo ga je po cijelom terenu, veoma aktivan je bio i Stjepanović. I pored terenske inicijative Famos je do vođstva stigao tek poslije greške Cicovića, a Blažić je taj koji je golom kažnjava.

Nastavak donosi visok presing Romanije koji je stvarao dosta problema odbrani Famosa. „Grizli” su Paljani a to im se isplatilo kada kradu loptu a završnica pripada dvojcu koji je pojačao redove Vučice: Amerikanac nigerijskih korijena, Kareem, asistirao je Dačeviću za izjednačenje. Zanimljivo, otac Tarika Kareema nastupao je reprezentaciju Nigerije 1994. godine. Aleksić nije krio zadovoljstvo agresivnošću svoje, ekipe u drugom dijelu, to je nešto na čemu želi bazirati igru Romanije.

Famos: Rončević, Blažić, Perović, Abrego, Marković, Lazić, Danilović, Tešanović, Peart, Stjepanović, Bjeloš

Igrali su još: Radojević, Radović, Cicović, Gomes, Vranešić, Škrba, Drakul, Tomašević

Romanija: Lučić, Kovačević, Košarac, Cicović, Koroman, Lukić, Babić, Pekić, Simanić, Kareem

Igrali su još: Lazarević, Đorda, Đerić, Lazić, Maljukan, Dačević, Lončarević, Stupar