Prehodne sezone mogli smo se uvjeriti da je lijeva strana Slavije stabilniji i konkretniji dio tima. Počevši od Tomića u defanzivi, preko Mandića i Bjeloša, pa i Dabića koji je nerijetko igrao baš po ovoj strani. U finišu prvenstva zadatak da pokriva prostor kraj aut linije dobio je Amar Beširević, i veoma dobro ga je obavio.

Momak ponikao u omladinskoj školi Željezničara, te iskustvom iz Olimpika i Zvijezde 09, postao je veoma važan šraf u postavi Bojana Regoje, a podatak da je 33 puta minule sezone bio u startnoj postavi govori u prilog tome. Iako je zadužen za defanzivu, na poziciji štopera, nije mu bilo strano krenuti naprijed, pogotovo kod prekida, uspio je u tim izletima postići i jedan pogodak (protiv Ljubića). Već pomenuta „prekomanda” na bok nije mu teško pala jer je upravo nju igrao u prethodnim klubovima i mlađim selekcijama reprezentacije BiH.

Gdje je započeo u prvenstvu, nastavio je i na pripremama. U pripremnom meču protiv Igmana potpuno je gospodario pokraj linije, ali nije se tu zaustavljao već se neprestano ustremljivao kao golu. Tri upisane asistencije definitivno su ga promovisale u igrača utakmice.

Amar je produžio ugovor sa Slavijom, a tim iz Jovana Raškovića sebi je priuštio taj „luksuz” da ima igrača koji može vrhunski odigrati na više pozicija. I to kvalitetno.

Naslovna fotografija: SlavijaInfo