U pripremi utakmice 9. kola Prve lige Republike Srpske između Romanije i Leotara, upozoravao je Gutović na brzinu i licidnost Begića. Bio je dovoljan momenat nepažnje da se nađe bez čuvara i donese tri boda svom timu. Utisak je da Trebinjci nisu pokazali previše kvaliteta danas, ali su očigledno fizički spremniji od Paljana.

FK Romanija – FK Leotar 0:1 (0:0)

Prvih 45 minuta prošlo je u blagoj inicijativi Leotara čiji su igrači često spavali u ofsajdu i iskazali zavidne naratorske sposobnosti, nisu prestajali prigovarati na odluke sudije Ajdera.

Od ozbiljnijih šansi izdvojećemo onu Romanije kada je Radović izgradio poziciju za šut ali lopta odlazi preko gola. Na drugoj strani Đuderija umalo da iskoristi nesporazum Lučića i Cicovića i iskosa šalje loptu pored stative. Poslije kornera kapiten gostujuće ekipe Đajić, dobro je zahvatio loptu ali je njegov šut izblokiran.

Drugo poluvrijeme počinje šansom za Romaniju. Vuković je ubacio loptu u šesnaesterac, ona se odbila do Miloševića čiji šut zaustavlja blok odbrane Trebinjaca.

Leotar uzvraća pokušajem Milića koji prolazi po desnoj strani ali udarac nije precizan. Napadač Vučice, Simanić, lijepo odlaže loptu u šesnaestercu za Radovića koji je neodlučan i propada i ova prilika.

U 72. minutu Leotar vodi. Ubačena lopta prelijeće na drugu stranu gdje je Begić dobro „lovi” i poluvolejom zakucava pored nemoćnog Lučića. Romanija dva minuta kasnije ima priliku poslije slobdnog udarca: Bašović je ubacio, Čvoro vratio na ivicu šesnaestera, Milošević šutira jako ali i neprecizno.

Dobar pokušaj Blagojevića brani gostujući čuvar mreže Perišić, zatim su iznlokirani udarci Pekića i Cicovića.

Strijelac jedinog gola, Begić, pokušao je još dva puta ugroziti gol Lučića koji je u sudijskoj nadoknadi krenuo pred gol Leotara i umalo da bude junak. Poslije skraćenog kornera Bašovića zahvatio je loptu glavom ali nedovoljno da donese bod svom timu.