U 10. kolu Omldinske lige BiH, grupa Centar 1, Famos je gostovao ekipi Novog Grada i ostvario polovičan rezultat. Juniori su zasluženo ostvarili prvi trijumf u sezoni, dok su kadeti doživjeli visok poraz. Nikša Tomašević je het-trikom stigao do desetog pogotka u prvenstvu. Stadion u Bojniku je priča za sebe. Za izvođenje kornera potrebna je alpinistička oprema, a čini se da vaser vaga nikada nije korišćena kada su golovi u pitanju.

Juniori: FK Novi Grad – FK Famos 0:4 (0:1)

Odigrali su izabranici Predraga Koprivice odličan meč i potpuno zasluženo došli,do trijumfa. Famos je imao inicijativu mada su domaći dva puta pogodili okvir gola.

U 29. minutu Aleksa Samouković dugom loptom pronalazi Nikšu Tomaševića koji biva srušen u šesnaestercu, a sam je preuzeo odgovornost i pogodio sa bijele tačke. Do kraj poluvremena nije bilo promjena rezultata.

Het-trik Tomaševića

Dva minuta u nastavku i penal za Novi Grad. Mičić je loše intevnenisao a Buljević neoprezno startovao. Vuk Lakić brani udarac sa kreča i od tada na terenu postoji samo jedan tim: Famos!

Samouković još jednom šalje odličnu dugu loptu, Vukadinov šut golman brani ali Andrej Ančić promašuje prazan gol sa peterca. U 62. minutu Topalović pronalazi Tomaševića koji efektno šalje loptu u suprotni ugao i pogađa u rašlje za 2:0.

Na scenu nastupa Kristijan Gavrilović, prvo pogađa prečku a potom pronalazi Ančića koji glavom postiže prelijep pogodak i iskupljuje se za onaj nestvaran promašaj.

Juniori

Imao je Tomašević situaciju jedan na jedan ali pogađa golmana, a domaćim jedinu šansu brani danas na nivou Lakić. Ponovo jedan na jedan situacija za Famos ali Mihajlo Vukadin je po običaju neodlučan i golman mu brani. A onda u 80. minutu Gavrilović ponovo pronalazi Tomaševića koji dobro skače i glavom postavlja konačan rezultat 4:0. Do kraja je Novi Grad imao jedan pokušaj ali Buljević je akrobatskom intervencijom otklonio opasnost.

Novi Grad: Šišić, Konicija, Korman, Podojak (60. Salameh), Hodžić, Islam (84. Alibegović), Adilović (70. Šupić), Čubara, Šurković (70. Salković), Pecikoza, Gočobija (60. Hadžović)

Famos: Lakić, Ma. Vukadin, Mi. Vukadin (85. Mrđa). Tomašević, Gavrilović (82. Brezo), Samouković (77. Mildragović), Ančić, Topalović, Vujadin, Buljević, Mičić

Kadeti: FK Novi Grad – FK Famos 7:2 (1:0)

Nije se malobrojna publika uspjela ni smjestiti na, moramo to reći, neuslovne „tribine”, a domaći su poveli. Igrala se 16 SEKUNDA kada Enid Bujak koristi pas i trese mrežu. Do odmora nije bilo više promjena rezultata, ali u drugom se čak osam puta kretalo sa centra. Nažalost, Famos šest puta.

Nije tako izgledalo na startu drugog poluvremena. U prvom minutu David Remić dobro prolazi po desnoj strani i asistira Pavlu Samardžiji za 1:1. Pet minuta kasnije Novi Grad ponovo vodi. Poslije kornera Ernad Mujanović neometano skače i glavom postiže pogodak.

U 57. minutu već je 3:1. Šut Bujaka po sredini gola, uz lošu procjenu Beniana Balića, završava ispod prečke. Bujak je danas bio Famosov dželat jer postiže još tri vezana gola, od ukupno pet danas (’64, ’72, ’73).

U 74. minutu David Remić je ponovo probio po strani, izdržao duel, zakucao loptu u prvi ugao i smanjio rezultat na 6:2. Ipak, Novi Gra još jednom dolazi do pogotka, strijelac je Harun Hodžić za konačan rezultat.

Novi Grad: Poturović, Sarajčić (63. Memagić), Bosnić (63. Rizvić), Husilović (75. Klačar), Hodžić, Gutić (56. Mršo), Imamović (56. Ramović), Bujak, Ramić (63. Čopra), Mujanović, Ljubović (75. Ibrahimagić)

Famos: Balić, Tomašević, Radovanović, Leka (59. Šikuljak), Simić, Knežević (77. Majmunović), Močević (77. Todorović), Remić, Samardžija, Trapara, Kovač

Delegat meča bio je Goran Andrić, sudijski trojac: Uroš Kovačević, Mladen Popović i Lazar Cinco