Susret 17. kola Prve fudbalske lige Republike Srpske između Famosa i Slavije donosi nam draž gradskog derbija, navijačka peckanja i želju da voljeni tim pobijedi.

Jedan od onih koje srce veže za oba kluba je Alesandar Simić. Svojevremeno je bio trener Famosa, danas je u stručnom štabu Slavije. O predstojećem meču kaže:

„Derbi donjeg dijela grada nakon 20 i više godina .Nadam se istinskom fudbalskom spektaklu i viteškoj borbi, naš mentalitet to garantuje. Odlično poznajemo jedni druge, teško će neko nekoga iznenaditi, odlučiće nijanse i motivi. Povezani smo na milion načina i različiti na isto toliko. Očekuje se veliki broj navijača što daje ovoj utakmici posebnu draž”.

Stručni štab FK Slavija

Simić ne krije ambicije Slavije u derbiju:

„Famos respektujemo upravo zbog toga jer poznajemo njihov kvalitet ali činjenica da smo mi u ovoj polusezoni u 18 takmičarskih utakmica poraženi samo 3 puta, daje nam za pravo da vjerujemo u svoj kvalitet i da gajimo ambicije ka pobjedi”.

Osvrnuo se i na humanitarni karakter derbija:

„U ovoj utakmici će na kraju svi biti pobjednici jer je humanost iznad svega. Veliko hvala FK Famos na inicijativi da utakmica bude i humanitarnog karaktera. Picula je ovaj grad zadužio fudbalski, neko je prije mene već rekao, tražio je povratnu, odigrajmo je sad.Daj gol Picula!”