Šef stručnog štaba FK Famos davao je izjavu za televiziju a mi smo se pojavili „iz drugog plana” i postavili pitanja Vladimiru Drinjaku o predstojećem gradskom derbiju:

„Poslije dvije decenije igraćemo gradski derbi i pored borbe za bodove prioritet ove utakmice je da konačni pobjednik bude naš drug, prijatelj i istinska legenda, ne samo fudbala u Istočnom Sarajevu već u čitavoj BiH, Goran Simić Picula. Famos i Slavija će dati sve od sebe da pomogne jednoj ljudskoj veličini kao što je Picula”.

Vladimir Drinjak

Šta možemo očekivati od samog meča?

„Nama je potrebna pobjeda i ta tri boda nam mnogo znače. Famos i Slavija će se boriti i imaju svoj interes u derbiju. Sa druge strane klubovi su usko povezani, mnogo je tu prijatelja, rodbine i najvažnije je da humanitarni karakter meča bude iznad svega. Pozvao bih sve navijače Famosa i Slavije da uveličaju fudbalski spektak i navijaju fer i korektno za svoje klubove”.

Kakvo je stanje sa igračkim kadrom?

„Mi smo imali peh da u posljednjih pet, šest utakmica ostajemo bez par jako bitnih igrača zbog povreda tako da ćemo i u derbiju biti lišeni usluga Otovića i Demirovića. Svi ostali će konkurisati za tim. Respektujemo Slaviju i njene rezultate ove polusezone, imaju mlad i kvalitetan tim koji odlično predvodi Bojan Regoje, ali imamo i mi svoje ambicije. Ponavljam, volio bih da na kraju pobijedi sportski duh i humanost”.