Ko je imao privilegiju da uživo gleda fudbalsku magiju Sretka Vuksanovića, uvjerio se da je nadimak Doktor logičan izbor da se opiše njegov ples po terenu.

Uplovivši u trenerske vode, takođe je logika nalagala da će se njegova ekipa truditi igrati fudbal. Za gol više, za potez, za ljepotu.

Romanija u aktuelnom prvenstvu djeluje kao prava mašina za „drmanje” mreže. Najefikasniji su tim Druge lige Republike Srpske, grupa Istok, sa 38 postgnutih pogodaka (2,71 po meču). Jedina mana totalnog fudbala koji forsiraju je pozamašna brojka primljenih: 29 (2,07 po meču).

FK Romanija

Simanić sa 10 i Blagojević sa 9 recki kraj svog imena predvode listu igrača Vučice u pogađanju prostora između dvije stative. Maljukan je 5 puta bio strijelac, Lukić i penaldžija Čvoro po 4.

Samo jednom se desilo da nisu postigli gol, i to u prethodnom kolu, na gostovanju lideru na tabeli, ekipi Jedinstva u Brodcu.

Simanić

Kući su odigrali 6 mečeva i ostvarili pet trijumfa i jedan remi. Postigli su nevjerovatnih 26 golova uz 7 primljenih. Pogađali su i po šest, sedam puta, protiv Drine i Gubera, a najskoromnije je bilo u duelu sa Stakorinom koji je završio 1:1.

Na osam gostovanja Paljani su dva puta pobijedili, jednom odigrali neriješeno i pretrpili pet poraza. Dali su 12 a primili 22 gola.

Sve fudbalske sladokusce raduje podatak da na mečevima Romanije pada u prosjeku 4,78 golova po meču. Kući je to 5.5.

U posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva na Pale dolazi Hercegovac iz Bileće (naša ekipa će biti na meču) i nadamo se da ćemo još jednom uživati u goleadi i atraktivnom fudbalu.