U prvoj polufinalnoj utakmici play off-a Prve futsal lige Republike Srpske, Željeznica je nakon izvođenja penala povela protiv Nevesinja. Gledali smo duel sa mnogo prilika ali i sjajnih odbrana golmana Balaša i Romovića, posebno ovog drugog koji je imao nekoliko nevjerovatnih intervencija. Trnovljaci su imali ogromnu „rupu” u igri dvadesetak minuta susreta, ali ih je sreća pogledala, kao i sudija Ilić za tri nedosuđena prekršaja zbog čega su Nevesinjci burno negodovali. Kako god nose predost pred revanš.

KMF Željeznica – KMF Nevesinje 3:3 (3:1) pen. 4:3

Malo ko je naslutio da ćemo gledati neizvjestan meč poslije furioznog starta Željeznice. Dva pogotka Bjelice (‘4 i ’11) te jedan Hršumovića (‘4) nagovještavali su potop gostujuće ekipe. Ali od tog trenutka tim Aziza Turudije je potpuno nestao sa scene i Nevesinje je preuzelo kontrolu nad utakmicom. Ređale su se prilike pred golom Balaša a u 17. minutu Kovačević je silovitim šutem uspio smanjiti rezultat sa kojim se i otišlo na odmor.

Ofanziva Nevesinja se nastavila i u nastavku a u razmaku od dva minuta dolaze do izjednačenja. Prvo je Andrić pogodio u 24. a potom i iskusni Pudar u 26. minutu. Mučila se Željeznica sa dugim loptama kojima je Romović gađao saigrače, izostala je reakcija Eleza u odbrani, ali nisu ni Nevesinjci imali najbolje reakcije.

Finiš utakmice ipak je pripao Željeznici. Tri minuta prije kraja Jusićev šut brani Romović, na odbitak je naletio Elez ali i njegov udarac sa dva metra zaustavlja golman Nevesinja. Tražili su gosti tri puta kazneni udarac (oba tima su relativno rano skupila po pet) ali Ilić nije reagovao. Jeste na minut prije kraja ali na drugoj strani. Čovrk je šutirao, Romović ponovo pobjednik.

Romović

U penal seriji koja je uslijedila više sreće imali su domaći. Tri serije pogađaju igrači oba tima, u četvrtoj Romović pogađa stativu ali se i „vadi” obranom Balašu, a u petoj Balaš skida šut Pudaru za prednost pred revanš koji se igra naredne nedjelje.

Željeznica: Balaš, Bjelica, Elez, Jusić, Hršumović, Dragović, Radojević, Đorda, Godinjak, Čovrk, Šćepanović, Perović, Minić

Nevesinje: Romović, Andrić, Pudar, Kljakić, Kovačević, Aćimović, Šešlija, Radovanović, Parović, Adžić, R. Vuković, Đ. Vuković