Juče su odigrani i polufinalni dueli u kategoriji veterana na Božićnom turniru u futsalu Istočno Novo Sarajevo 2022 a bila je to prilika da vidimo na okupu neka draga lica (dobro, ne baš sve ali većinu).

Momenat koji je obilježio veče je salva aplauza Mirku Marvanu koji je izvođenjem početnog udarca zaključio svoju bogatu karijeru, a pošto nikada nije odigrao oproštajni meč ni u Slaviji ni u Famosu, ovo veče ostaće upamćeno po suzama i poštovanju. Cijela dvorana je na nogama pozdravila čovjeka koji je ostavio dubok trag u sportu, malom fudbalu, fudbalu i futsalu. Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije u malom fudbalu napustio je teren i ušao u legendu.

Mirko Marvan

OFK Kasindo – Treće Poluvrijeme 1:5 (0:1)

Prvi meč veterana odigrali su OFK Kasindo i Treće poluvrijeme. Poslije dugo godina vidjeli smo na okupu ekipu sa stadiona kraj bolnice, prilično zaobljenih trbuha ali vjerovali smo da će zaiskriti pokoja varnica njihovog znanja sa loptom. Imali su prilika, posebno Govedarica, ali se samo Pandžić uspio upisati u strijelce. Ostali smo tako uskraćeni za proslavu gola Kovačevića i piruetu Močevića.

OFK Kasindo

Na drugoj strani ekipa veterana iz Sarajeva koja redovno igra utakmice ali ima velio srce. Učestvovali su u gotovo svim humanitarnim akcijama u našem gradu. Da su u formi pokazalo je i pet postignutih golova a strijelci su bili Hasić dva puta, Hadžić, Imamović i Kaljanac. Treće poluvrijeme se lagano plasiralo u finale koje se igra večeras.

Treće poluvrijeme

OFK Kasindo: Banduka, Pandžić, Vujadin, Kovačević, Odžaković, Prole, Govedarica, Moćević, Stanić

Treće Poluvrijeme: Kadić, Kaljanac, Tabaković, Hasić, Hošić, Hadžić, Ćupina, Fatić, Mujkić, Koljo, Arnautović, Imamović

Slavija – Famos 6:4 (1:3)

U duelu gradskih rivala gledali smo dva potpuno različita poluvremena. U prvom, Famos je u potpunosti kontrolisao igru i nagrađen je sa tri postignuta pogotka. Mrežu su tresli Pećanac, Lučić i Lubura dok je za Slaviju precizan bio Muminović. Djelovalo je da će braća Marići, Lučić i Lubura u nastavku rutinski odraditi posao. Ali ne lezi vraže.

Famos

U drugom poluvremenu Slavija dolazi do potpunog preokreta golovima Radovanovića, Grubačića i Kokota . Vraća se Famos u igru preko Lubure ali Sokolovi brzo ponovo vraćaju rezultatsku prednost preko Regoje a potom drugim golom Radovanovića na meču potvrđuju pobjedu. Ostaće nejasno kako je za Slaviju nastupio Kokot koji je i dalje aktivan fudbaler a to je komentarisalo mnogo posjetilaca. U timu Slavije bila su i dva XXL veterana, Maksimović sa 65 i Berjan sa 64 godine.

Slavija

FK Slavija: Dujković, Berjan, Bjelica, Regoje, Kokot, Arsenijević, Radovanović, Grubačić, Maksimović, Vučinić Predstavnik ekipe: Aleksandar Simić, Šef stručnog štaba: Goran Mitrović Trener: Zoran Erbez

FK Famos: Kreštalica, Marić, Marvan, Lubura, Pećanac, Bjelica, Lučić, Marić, Čampara, Mičić Predstavnik ekipe: Milan Međo Trener: Aleksandar Božović