Sutra se spušta zavjesa na jesenji dio fudbalskog prvenstva Srpske a mi imamo tu privilegiju da gledamo gradski derbi.

Kada su dueli rivala iz istog grada u pitanju, tu padaju u vodu svi statistički podaci, forma ili pozicija na tabeli. Pobijediće onaj tim koji bude mao veću želju, ponekad i hrabrost, slaviće ekipa čiji će navijači slati veću energiju sa tribina.

Nekome možda ova utakmica ne znači mnogo, imaće zamjerke na kvalitet fudbala, na rang takmičenja. Ali neka nas puste da uživamo što imamo fudbalsku predstavu kao Beograd, Milano, Torino i London. Jesu naši klubovi miljama daleko od nivoa ovih iz evropskih metropola, ali nama su Nikola Bjeloš i Zoran Kokot majstori zbog kojih zagrijemo dlanove i osuše nam se grla. Divimo se paradi Terzića i skoku Đerića. Podigne nas prodor Mandića i dobar start mladog Drakula.

Sutra se igra i za Piculu. Sjajnog čovjeka i fudbalsku legendu. Želja nam je da igrači Famosa i Slavije odigraju onako, ili bar približno, kako je Piculina epska generacija pronosila ime našeg grada širom Bosne i Hercegovine ali i Evrope. Očekujemo žar, borbu za svaku loptu, lijepe poteze i golove. Picula to zaslužuje. Zaslužujemo i mi.

Neka stadion „Branislav Lubura” bude ispunjen do posljednjeg mjesta, neka se čuje pjesma sa tribina i neka pobijedi bolji tim.