Pružila je Slavija solidan otpor lideru Prvenstva Bosne i Hercegovine, ali za nešto više nije imala ni snage ni kvaliteta. Veliki hendikep bile su i povrede Marana i Foremana. Široki je ipak preiskusna ekipa koja je rutinski odradila meč.

OKK Slavija – KK Široki 64:73

(13:18, 18:24, 18:13, 15:18)

Samo dva poena Slavije u prvih pet minuta utakmice probudila su bojazan da se ne ponovi debakl iz Tuzle. Ali uspjeli su se izabranici Srđana Stanića trgnuti iz prevelikog respekta prema Širokom i vratiti se u meč. Razlog zašo se nisu potpuno poravnali sa rivalom možemo tražiti u premekanim ulazima pod koš koji su završavali, ili blokadama ili promašajima.

Ono što je dodatno poremetilo igru Slavije svakako su povrede Marana (obnovio probleme sa zglobom) i Foremana koj je poslije duela ostao ležati na parketu. Povreda leđa je ozbiljnije prirode pa je na nosilima iznesen iz dvorane.

Foreman

Treća četvrtina kao da je zbacila okove straha sa domaćih igrača i ovaj period igre su odigrali znatno kvalitetnije. Disali su za vrat protivniku, stizali na -4 zaostatka, ali nekoliko naivnih grešaka spriječilo ih je da meč uvedu u egal.

Solidna posjeta

Najefikasniji u Slaviji bili su Ilić sa 19 i Elez sa 14 poena, dok su do osamnaeste pobjede Široki predvodili Little sa 25 i Brala sa 16 poena.