Fudbal se u Argentini graniči sa religijom. Ta strast i lojalnost prema klubu prevazilazi izraz „navijanje”, to je fanatizam! Kada odrastaš u toj ekstazi i pikaš loptu, pokupiš energiju i nemir kada god zakoračiš na teren, pa još kada imaš bar gram magije u nogama, nerijetko si glavna uloga na travnatoj bini fudbalskog teatra.

Današnje generacije svjedočile su blistavom umu Mesija, mi malo stariji i danas se kunemo da je najbolji od najboljih Diego Maradona. Pa i na našim lokalnim stadionima imamo priliku gledati temperamentne Argentince, naravno mnogo, mnogo ispod nivoa gore pomenutih, ali ipak sa urođenom iskrom lucidnosti i žara.

Ojeda (Foto: A. Antonić)

Lucac Nahuel Ojeda od zime nosi dres Romanije i na dosadašnjim nastupima pokazao je da posjeduje kvalitet. Nije to bilo za novinske stupce ili čak za bombastične naslove, ali ofanzivni veznjak je u par navrata zavrtio ringišpil i nagovjestio da će doći trenutak kada će biti prevaga. Juče je postigao pogodak sa bijele tačke za pobjedu Vučice protiv Kozare, nadamo se da je to bio pritisnut taster koji je sklonio blokadu u njemu i da će u nastavku biti još gladniji golova.

Abrego (Foto: FK Famos)

Franco Abrego je na početku sezone došao u Famos na poziv Darka Vojvodića i za kratko vrijeme pokazao da je među najboljim defanzivcima lige. (Pre)jak u duelima, neumoran na lopti koju često lagano iznosi kao torbicu sa užinom, kod prekida je konstantno opasnost za golmane. Tako je i danas na Famosovom gostovanju u Omarskoj pratio centaršut Perovića i pogodio za pobjedu i povratak Famosa na četvrtu poziciju.

Gledali smo u posljednje vrijeme na terenima u našem gradu Brazilce i Japance, čini se da će se ipak Tango Argentino plesati i duže pamtiti.