Ponudili smo vam tri kandidata za najboljeg fudbalskog trenera za 2023. godinu u Istočnom Sarajevu, a vi ste većinom izabrali: pobjednik je Darko Vojvodić.

Šef stručnog štaba Famosa ostavio je iza sebe stratege Slavije i Romanije, Bojana Regoju i Sretka Vuksanovića. Reklo bi se i pravedno, jer je Regoje četvrto mjesto na kraju prošle sezone uprskao lošim rezultatima u aktuelnom prvenstvu, dok je Doktor ipak imao nešto lakši posao u drugoligaškom društvu.

Famos za respekt

Pomalo neprijatna tišina vladala je u press sali u Vojkovićma kada je popularni Vojvoda na predstavljanju najavio Famos među prvih pet ekipa Prve lige. „Odvadi malo” pomislila je većina prisutnih. Vrijeme je ipak pokazalo da je dokazani trener znao šta priča.

Famos je najprijatnije iznenađenje prvenstva. Četvrta pozicija na polovini takmičenja, skor 9-2-6 i 29 bodova veliki su razlog za dobru atmosferu u klubu podno Igmana. Moglo je i bolje da nije bilo monstruoznih sudijskih potapanja Andalužana u Banja Luci i Nevesinju, ili nesrećno primljenih golova u sudijskim nadoknadama. Možda se to vratilo za onaj kasni gol protiv Sutjeske minule sezone kojim je izboren opstanak. Kako god, rezultat za respekt.

Devet puta otvarali šampanjac

Pogodio je Vojvodić sa pojačanjima. Abrego, Peart, Danilović i Stjepanović (kada su ga mimoilazile povrede) bili su ono što je potrebno Famosu. „Izmislio” je Hrkala (uz pomoć Kokota), ukrotio Markovića, napravio korisnim Tešanovića. Njegovao je stil sa trojicom štopera u zadnjoj liniji, nadigravao se sa svima, pa i sa davljenicima Modričom i Borcem u gostima kada su svi zaokruživali keca.

Prijatna jesen s one strane Željeznice za koju je Vojvodić zaslužan, nagrađena je i vašim glasovima.