Bliži se početak prelaznog roka za fudbalere (15. januar za profesionalce, 1. februar za amatere), a u fokusu tri prvoligaša iz Istočnog Sarajeva biće pozicija čuvara mreže.

Famos je ostao bez Rončevića koji je od Stupčanice dobio ponudu koja se ne odbija i karijeru nastavlja u federalnom prvoligašu. Tu je Terzić ali traži se i alternativa. Finansije ove sezone ne predstavljaju problem za Andalužane pa mogu sebi priuštiti kvalitentnu akviziciju.

Slavija grozničavo traži pozdano lice među stativama. Sirćo i Nedžibović nerijetko su kiksali, pa iako trener golmana Maslovarić ne želi priznati, potraga je već uveliko u toku. Jedan kvalietan dobio je i konkretnu ponudu ali je glatko odbio. Slavija trenutno ne može parirati rivalima kada su plate u pitanju.

Romanija se oslonila na Lučića, mada je u Foči u golmanski dres uskočio i medicinar Jolović. Ipak, u Vučici žele nekog ko je u dobroj formi pa su unaprijed rezervisali rukavice za mladog nasljednika Mačka. Nećemo otkrivati ime dok se klub ne oglasi ali momak vrijedi.