Proteklog vikenda naš grad je bio domaćin međunarodnog fudbalskog turnira koji je okupio na stotine dječaka i djevojčica iz zemalja regiona, i već možemo konstatovati: „Trofej Istočno Novo Sarajevo” rezervisao je svoje mjesto na mapi sportskih manifestacija.

Agencija Inter Sport Friends u saradnji sa ŠF Tango i SK Tempo organizovali su ovaj sportski događaj sa namjerom da postane tradicionalan i da iz godine u godinu bude kvalietniji. Uz sitne propuste koji su zanemarljivi i pravovremeno uočeni, dječiji festival je dobio dobre ocjene od strane učesnika. Opština Istočno Novo Sarajevo se kao pokrovitelj turnira pokazala kao dobar domaćin i maksimalno se stavila na raspolaganje organizatorima.

Na terenima FK Slavija u dva takmičarska dana imali smo priliku gledati zanimljive i neizvjesne utakmice u pet starosnih kategorija, uz napomenu da smo impresionirani ispoljenim kvalitetom mališana. Ako već moramo izdvojiti neku ekipu, neka to bude mađarski MTK iz Budimpešte. Ozbiljna fudbalska akademija sa disciplinovanim i talentovanim igračima.

U kategoriji 2017. godišta prvo mjesto osvojila je domaća ekipa Tango, drugoplasirana je bila sarajevska Sparta, dok je treće mjesto zauzela najatraktivnija ekipa turnira, Crvena Zvezda iz Beograda.

Kategorija 2016. bila je povoljna za sarajevske klubove. Prvoplasirani je bio ilidžanski Igman, drugo mjesto zauzela je Sparta, a treće mjesto izborio je Kickers.

Najuzbudljivije finale blo je u kategoriji 2015. godišta. MTK iz Budimpešte je nakon penala stigao do pobjedničkog pehara, Stari Aerodrom iz Podgorice utješio se drugim mjestom, dok je trećeplasirani bio Tango.

U kategoriji 2014. godišta najbolji je bio novosadski Derby, drugoplasirani je završio Radnik iz Hadžića, treće mjesto je pripalu Tempu.

Ačko iz Doboja je pobjednik u kategoriji 2013. godišta, drugo mjesto osvojio je mostarski Velež, treće mjesto izborila je ekipa GDM iz Novog Sada.

Portal SportEast je dao skromnu podršku turniru, a naša ocjena manifestacije je veoma pozitivna. Turnir koji je za trenutak oživio naš grad, kako u sportskom tako i u turističkom smislu. Nadamo se da će naredne godine biti još masovniji i zanimljiviji. Organizatori najavljuju dolazak klubova iz evropske elite, jedva čekamo.