Kada je Bojan Kuljanin preuzeo funkciju koordinatora omladinskih selekcija FK Slavija, najavio je visoke ciljeve. Po završetku sezone pitamo ga koliko je zadovoljan postignutim.

Nešto drugačiji drugi dio sezone, pojačali smo se, neke igrače smo vratili u klub doveli neke nove, neki su nas i napustili. Pravili smo koncept ovaj put da postignemo i neki rezultat. Htjeli smi promovisati omladinsku školu, pored glavnog i osnovnog cilja promovisanja mladih igrača u prvom timu. Plan je bio da pioniri i kadeti budu prvaci liga RS i da idu na završnicu prvenstva FSRS, juniori da igraju baraž za Premier ligu i mlađi pioniri da budu među prve tri ekipe u ligi Kantona. Djelimično sam zadovoljan jer smo ostvarili određene ciljeve. Mlađi pioniri su bili drugi iza moćnog Sarajeva, pioniri su prvaci RS lige i igraju završnicu, juniori će igrati završnicu. Izostao nam je rezultat samo u selekciji kadeta ali smo njih „žrtvovali” zbog selekcije juniora, i tu smo se više bazirali na razvoj mlađih igraca nego na rezultat” kaže Kuljanin.

Pehovi su pratili juniorsku selekciju

Imali smo dosta problema i manjka sreće, imali smo dosta povreda. Izgubili smo Simića u prvom kolu, zatim našeg najboljeg omladinca Stjepića koji su dozivjeli teške povrede. Zatim Vukmanović, Vlačo pa Pusara… Mnogo bitnih igrača za naš skromni kadar. Na sve to moram istaći da nećemo za baraž juniorske Premier lige moci racunati na Timotiju koji je uz klupski dogovor već ranije dogovorio probu u AIK-u iz Štokholma. Ali necemo se žaliti, već neko vrijeme u selekciji juniora nastupaju napredniji igraci iz selekcije kadeta koji su budućnost kluba

Timotija ide u Skandinaviju

Slijedi borba za ulazak u Premijer ligu

Mislim da će ove godine biti zanimljiv baraž! Mi igramo sa Leotarom koji nas je izbacio u kupu, i sigurno da su pokazali kvalitet i da imaju zelju da uđu u ligu. Drugi par su Sloga Doboj i Rudar Prijedor koji imaju odlične ekipe i biće teško doći do cilja. Imamo mlad tim ali ćemo pokušati prije svega da kroz dvomeč uđemo u finale pa ćemo dalje vidjeti. U finalu je jedna utakmica i sve je moguće“.

Kuljanin hvali saradnike

Ovom prilikom moram istaći i trenerski kadar, mog sekretara i rukovodstvo kluba koji su stvarno u svakom trenutku izlazili u susret na svaku moju zamisao i izvukli su ovu sezonu sjajno. Teško je raditi u Slaviji, naše dvije opštine su mala sredina za fudbal, razvodnjeno na dvije škole fudbala i dva kluba, plus mnogo klubova i škola u okolini Sarajeva .A globalno se mali broj djece bavi fudbalom“.

Koordinator traži podršku za juniore

Ovim putem pozvao bih sve ljubitelje fudbala da dođu i podrže nas u baražu 12 ili 16. juna (čekamo raspored da li igramo prvu utakmicu kući ili na strani) jer će nam podrška biti jako potrebna! Pozvao bih i moćne Sokolove koji nisu bili uz nas ove sezone. Ja znam kakva atmosfera zna biti kada su oni tu, a nama znači svaki njihov uzdah i svaki povik. Čuje se u polju kad Borjo kaže bravo, kada Ćevap vikne, i ostala raja da nekog ne zaboravim. A mi ćemo sigurno znati to vratiti na terenu sa borbenošću i kvalitetnom igrom” obećava Kuljanin.