Ušao je tiho, gotovo neprimjetno, u klub a onda sticajem okolnosti lansiran na veliku pozornicu gdje se može pohvaliti odličnim rezultatima.

Povratak u RK Slaviju za Borislava Mizdraka značio je rad na obnovi omladinskog pogona koji je, htjeli to mi priznati ili ne, visio na koncima generacije 2005/2006. Prihvatio se zadatka i krenuo sa stvaranjem selekcija. Entuzijazma mu nije nedostajalo pa smo bili svjedoci formiranja i onih najmlađih grupa rukometaša (SportEast je skromnom donacijom lopti podržao taj rad). Usput, često se nalazio i na klupi seniorskog tima kao pomoćnik Borisu Tešanoviću. Nije ni slutio da će veoma brzo preuzeti trenersku palicu.

Borislav Mizdrak

U eri pobune nekolicine igrača i njihovom kasnijem odlasku iz Slavije, zbog privatnih problema i trener Tešanović je zatražio poštedu od obaveza u klubu sa koje se nije vratio. Vremena za čekanje nije bilo pa je uprava reagovala i Mizdraku dodijelila novi zadatak: komandu nad seniorskim timom.

Činilo se tada kako će to biti Don Kihotovska borba, a taj osjećaj se produbio porazima u prva dva kola prvoligaškog takmičenja. Podmlađen tim uz nekoliko iskusnijih igrača nije vjerovao u sebe. Nisu vjerovali ni mnogi drugi oko kluba. A onda, epska serija od sedam uzastopnih pobjeda i svrstavanje Slavije u sami vrh tabele. Čak ni poraz od banjalučke Mladosti nije pokvario utisak da su Borislav Mizdrak i njegov asistent Tarik Alibegović napravili sjajan posao.

Danas RK Slavija djeluje kao ekipa koja odiše energijom i ima budućnost. Borislav Mizdrak je čovjek iz sjenke koji je obasjan reflektorima ali nije ostao zaslijepljen. I dalje gleda i smišlja nove taktike. Ostalo je još jedno kolo jesenjeg dijela prvenstva i Slavija će biti u grupi timova koji se bore za titulu, njegova misija je i više nego ispunjena.