Naše podneblje je veoma pogodno za afere, bez obzira da li su informacije o nečemu validne ili su fingirani pokušaji destabilizacije. Često se preuveličavaju sitni, svakodnevni problemi, pa ako se na to doda glavni začin politika, dobija se prilično ljuta mućkalica.

Fudbalski klub Romanija se i prije početka sezone našla na udaru „vjetrova” (slučaj Aleksić), a kritike su se nastavile tokom čitavog prvenstva, uporedo sa (bolnom ali neophodnom) adaptacijom na prvoligaško društvo. U sedmici kada Vučica dočekuje Famosa i u kojoj je sve svoje misli ustremila ka pobjedi koja bi je pomakla sa pozicije u zoni ispadanja, ispaljena je nova „otrovna strelica”: igrači su digli pobunu zbog smanjenja plata!

Iz uprave smo dobili obavještenje da je bilo određenih problema, koji su normalna pojava u svin klubovima, i da je na održanom sastanku sa igračima sve izglađeno. Ekipa se sprema sa sutrašnji duel (16:30) sa Famosom i sve ostalo nije u fokusu uprave, igrača, a trebalo bi i iskrenih navijača Romanije.

Po narodnoj „Sam pao, sam se ubio“, paljanski tim je sa dva remija na domaćem terenu protiv ekipa koje su morali savladati (Sloboda i Drina) ponovo pao na začelje tabele i grčevito traži spas. Na ruku im ide Famosova bezbrižnost oko statusa pa će Vučica probati to iskoristiti i preskočiti „crvenu liniju” na tabeli.