U organizaciji veterana Fudbalskog kluba “Famos” u Sportskom centru u Vojkovićima u okviru humanitarnom vikenda upriličen je turnir veterana iz Istočnog Sarajava u malom fudbalu za pomoć u liječenju osmogodišnje Magdalene Vlaški iz Trnova.

U okviru dvodnevne akcije “Vikend za Magdalenu”, u Sportskom centru Vojkovići u Istočnoj Ilidzi održan je turnir u malom fudbalu, na kojem su učestvovale sve škole fudbala sa područja grada Istočno Sarajevo, upriličen je i turnir u pikadu, a danas je odigran turnir veterana iz Istočnog Sarajava u malom fudbalu za pomoć u liječenju osmogodišnje Magdalene Vlaški iz Trnova.Mitar Mičić, jedan od organizatora vikend humanitarnog turnira istakao je da je prvog dana akcije prikupljeno oko 4.000 KM.

Mitar Mičić, jedan od organizatora turnira kaže:

„Danas imamo turnir veterana u malom fudbalu u kojem učestvuju ekipe fudbalskog kluba Famos, Slavija, Željeznica i Kasindo.Ovim turnirom želimo da pokažemo veliko humanist, da dmao što veći doprinos za liječenje naše Magdalene”.

Veterani Famosa

Veterani fudbalskih klubova sa područja Istočnog Sarajeva ističu da su se rado odazvali pozivu organizatora, kako bi se što prije prikupio novac za Magdalenino liječenje.

Bojan Govedarica iz ekipe veterana Kasindola:

Nije ih bilo teško okupiti, jer se svi rado odazovu kada su upitanju humanitarne akcije, a ovo je prilika da pomognemo Magdaleni Vlaški da nastavi život onako kako zaslužuje„.

Igrala je i Željeznica

Đorđe Grubačić, član Udruženja veterana Fudbalkog kluba “Slavija”:

„Drago nam je da smo tu i uvijek se rado odazovemo ovakvim akcijama”

Dvodnevnoj humanitarnoj akciji “Vikend za Magdalenu”, pridružili su se i privrednici iz Istočnog Sarajeva koji su obezbijedili hranu i piće za učesnike turnira, a prihod od prodaje svakako će biti usmjeren za Magdalenino liječenje.Magdalena Vlaški trenutno se nalazi u Kliničkom centru Srbije u Beogradu nakon čega bi njeno liječenje trebalo biti nastavljeno u inostranstvu, za šta je potrebno prikupiti oko 300.000 evra. Pozivom na MTL broj 1413 koji je aktivan još danas darujete jednu KM za liječenje Magdalene.

Izvor: RTVIS