Slavija je prekinula seriju poraza i uspjela savladati fenjeraša Omarsku. Dva gola Arbinje i katastrofalan kiks Sirće, obilježili su ovaj meć na preoranom terenu koji je onemogućio fudbalere oba tima da prikažu više.

FK Slavija – FK Omarska 2:1 (1:0)

Tek nekoliko polušansi Slavije do penala u 14. minutu. Vučinić je oduzeo loptu na sredini i proslijedio je do Bjeloša koji ulazi u šesnaesterac i biva fauliran prilikom driblinga. Bio je to drugi oštriji start nad Nikolom koji je par minuta kasnije morao van igre. Siguran izvođač jedanaesterca je Arbinja.

Od nešto uzbudljivijih mimenata izdvajamo prodor Arbinje kada je prošao uz korner liniju i poslao loptu pred gol, ali kasne saigrači i propada ova prilika.

Oranica

U 58. minutu trojica igrača Slavije u par sekundi imaju šansu. Beširević sa druge stative šutira ali je izblokiran, Arbinja takođe ne uspjeva naći put do mreže, niti Radaković čiji udarac završava pokraj stative.

U 67. minutu poništen je gol Slavije jer je lopta prilikom izvođenja kornera napustila teren.

Ali u 82. minutu sve je bilo čisto. Karić je poslao dugu loptu za Arbinju, ovaj se odlično gradi i postiže svoj drugi pogodak na meču.

Da se nastavi tradicija potrudio se golmn domaćih Sirćo u sudijskoj nadoknadi. Kovačević je izveo slobodan udarac sa centra, Sirćo je pokušao, ali samo pokušao, da uhvati loptu koja prolazi pored njega i završava u mreži.

Slavija: Sirćo, Beširević, Popović, Čvoro, Dabić, Bjeloš (23. Radaković), Križevac (77. Šupuk), Arbinja, Vučinić, Mandić, Karić

Omarska: Begović, Zdjelar, Sajak, Kopanja (84. Marin), Panić, Stojnić (26. Mikić), Petković, Nišić, Jovičić, Lajić (86. Trkulja), Kovačević