Ženska teniska reprezentacija BiH do 14 godina otputovala je u slovenački Otočec na pripreme.
Svojim sjajnim rezultatima u protekloj godini Tara Jokić ponovo je dobila poziv Teniskog saveza BiH da predstavlja BiH na najelitnijem juniorskom takmičenju starog kontinenta.

Najbolje juniorke BiH u ovom periodu ulaze u prvu fazu priprema za Ljetno prvenstvo Evrope 2023. Selektor Marko Kovačević u Sloveniju je poveo Teu Kovačević, Nikolinu Kovačević i Taru Jokić.

Tara je već drugu godinu zaredom član reprezentacije, prošle godine do 12 godina, kada je sa saigračicama ostvarila istorojski uspjeh za BiH prošavši grupnu fazu i obezbjedivši plasman u polufinale. Tara uveliko igra evropske turnire i krči svoj put ka teniskom vrhu gdje je teniski stručnjaci već vide i prepoznaju njen talenat, rad i zalaganje.Pripreme pružaju mogućnost uigravanja i zajedničkih treninga pred evropski šampionat. Ovo je ujedno i priprema juniorske selekcije koja tek ulazi u dril reprezentacije i koja treba da bude nosilac seniorskog tima u bliskoj budućnosti.

Reprezentacija BiH je među najmlađim selekcijama, jer dvije perjanice Tea i Tara imaju po 13 godina. Tarine uspjehe su počeli prepoznavati pasionirani ljubitelji tenisa koji joj pomažu u sklopu svojih mogućnosti, pa se zahvaljuje Gradu Istočno Sarajevo, TC “Ada”, kao i firmi “Getris” iz Pala.

Na sedmodnevnim pripremama se nalaze sa selekcijama Srbije, Hrvatske i Slovenije.
Nakon priprema imaju kratku pauzu, pa odlaze za Češku da odmjere snage sa najboljim juniorkama grupe A u kojoj se nalaze Češka, Slovačka, Mađarska, Italija, Kipar, Austrija i Gruzija.