Ako je neko strastveni ljubitelj istorije, zaluđenik u sport, a pritom vjeruje u Boga, teško da će sačuvati unutrašnji mir kada čuje za Zahumlje. Nekada je po toj zemlji koračao Sveti Sava, a vijekovima kasnije kao da je sam Sotona upleo svoje prste po hercegovačkom kršu, pa je pratiocima sporta, posebno futsala, ovaj naziv je ostao kao najružnija uspomena.

Dan kada su igrali Zahumlje i Tango ostaće crnim slovima upisan kao skrnavljenje i istorije i sporta, a Bog je valjda vidio šta se dešavalo. Domaći su se vodili sa exitus acta probat – cilj opravdava sredstvo, pa su do njega došli uz pomoć bivšeg saigrača Popovića i njegovog kolege Vukovića. Reagovao je savez, bile su kratkoročne suspenzije, sramota u Trebinju ostaće zauvijek.

Gorak ukus u dvorani „Miloš Mrdić”

U nedjelju (19:00) Tango će ugostiti Zahumlje u okviru 18. kola Druge futsal lige Republike Srpske, grupa Jug. Tim Mirka Čampare izgubio je sve šanse za baraž i moraće do kraja prvenstva koliko toliko oprati sve mrlje koje su ostavljene na terenu. Previše poraza, premalo žara, prosječnost je potpuno ovladala ekipom sastavljenom od, po nama, dobrih pojedinaca. Kolektiv pak nije proradio i s toga skromna sredina tabele.

Tabela FSRS

Zahumlje je trenutno drugoolasirana ekipa i učiniće sve da na njoj ostane. Kada kažemo sve, računamo tu i na početku pomenuti dvojac arbitara. Stiče se utisak da ni Barsa u Trebinju ne bi mogla ništa uraditi. Zanimljivo će biti samo kako će se igrači i osoblje Zahumlja ponašati u Istočnom Sarajevu. Jer na njihovom terenu su bili u najmanju ruku nekorektni. Baš kao i njihov N.N. član kluba koji je dijelio uvrede i prijetnje poslije utakmice.

Važno je napomenuti da će za ovu utakmicu biti otvorena istočna (mala) tribina u novoj dvorani. Vjerujemo da će Tango pokušati pošteno kao uvijek do sada doći do trijumfa i na sportski način se revanširati rivalu.