Težak poraz Tanga na gostovanju u Trebinju protiv ekipe Akdemca (1:6) ostavlja crveno-bijele na četiri osvojena boda u isto toliko odigranih kola Druge futsal lige Republike Srpke, grupa Jug.

Nekadašnji cilj, da klub uopšte postoji, ispunjen je zahvaljujući entuzijastima, u prvom redu Mirku Čampari, Ivanu Stankoviću i igračima koji su Tangu držali vodu iznad glave. Ova sezona, bar po raspoloženju, činila se kao idealna za katapultiranje u vrh tabele i vraćanje nekadašnjeg prvaka BiH na stare staze uspjeha.

Mirko Čampara

Više je razloga zašto je stanje upravo kakvo jeste a mi ćemo pokušati analizirati:

Pripremni period je započeo isuviše kasno pa dva kontrolna meča protiv Željeznice nisu bila dovoljna za sticanje fizičke spreme. Kada na to dodate igrače koji po prvi put igraju zajedno ili one koji se tek trebaju adaptirati na futsal, dobijate potpunu konfuziju koja nije mogla proizvesti ništa drugo od ovog što gledamo.

Ali igre Tanga u prva tri kola uopšte nisu djelovale loše, naprotiv. U remiju protiv Kalinovika (2:2) Tango je imao vođstvo do 44 sekunde prije kraja. U porazu od Jahorine (3:5) uspjeli su stići na -1 imali psihološku prednost na svojoj strani. Trijumf protiv Glasinca (4:1) pokazao je da tu ima elemenata za sastavljanje solidnog tima uz, naravno, već nabrojane nedostatke.

Čak i prvo poluvrijeme kup utakmice protiv Željeznice (1:5) crveno-bijeli su odigrali korektno i borbeno za neriješen rezultat. Kasnije je krenulo nizbrdo i dobilo ubrzanje sve do Trebinja za totalni „raspad sistema”. Alibi za visok poraz od Akademca ne može i ne smije da postoji.

Obraz, sopstveni i klupski, može se oprati u naredna tri meča polusezone od kojih se prva dva igraju u Istočnom Sarajevu. Prva prilika je Medicinski fakultet iz Foče, potom Radnički iz Novog Goražda. U zadnjem kolu ide se na gostovanje fenjerašu Ljubinju.

Pozitivni rezultati su itekako mogući ukoliko se svi u klubu ozbiljno mentalno pripreme i počnu vjerovati u sebe kao tim. Titula i promocija nisu imperativ ali zašto ne vidjeti Tango u samom vrhu tabele? Potrebno je okretanje termostata na kotlu želje, potrebna je strast i navijači. Vjerujemo da je ovo prelomna sezona za Tango.