Meč 6. kola Druge futsal lige Republike Srpske, grupa Jug, u kojem su snage odmjerili KMF Tango i FK Radnički imao je humanitarni karakter i sav prihod od ulaznica i dobrovoljnih prilga iskoristiće se za kupovinu poklon paketa korisnicima „Doma za lica sa invaliditetom Višegrad“.

Prikupljeno je 485 konvertibilnih maraka a ostaje žal što na tribinama nije bio veći broj gledalaca. Da suma u ovoj akciji bude veća ali i da uživaju u dobrim futsal potezima.

Trener kluba iz Novog Goražda, Aleksandar Mutlak, za RTVIS izjavio je:

„Rado smo se odazvali pozivu naših sportskih prijatelja iz Tanga da učestvujemo u ovoj akciji. Uvijek smo spremni da pomognmo koliko moženmo onima kojima je to potrebno”.

Izjavu je dao i potpredsjednik Tanga, Dalibor Trapara:

„Cilj nam je da uljepšamo novogodišnje i božićne praznike korisnicama doma u kome je smješteno preko 180 žena iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Ovo nije prva niti posljednja akcija Tanga koja ima humanitarni karakter i naš klub će nastaviti sa sličnim akcijama u narednom periodu”.

Akcija traje do 28. decembra kada će predstavnici ova dva kluba na tradicionalnoj priredbi Doma u Višegradu uručiti poklone. Svi koji žele pomoći mogu kontaktirati naš portal i biti dio tima velikog srca.